Descobreixen la roca més antiga del món

  • Un investigador de la Universitat d'Alberta ha posat data a la troballa: 4.020 milions d'anys

VilaWeb
Europa Press
20.09.2016 - 21:05
Actualització: 20.09.2016 - 23:20

4.020 milions d’anys. Aquesta és l’edat de la roca més antiga del planeta, segons un grup de científics de la Universitat d’Alberta, al Canadà. Per l’autor principal del treball, l’investigador Jesse Reimink, la troballa dóna informació important sobre la manera com es van formar els primers continents. Segons l’estudi, publicat a la revista Nature Geoscience, la Terra primitiva era coberta per una superfície similar a l’escorça oceànica.

‘Tenim molt pocs punts de dades per a poder avaluar què passava a la Terra en aquell moment’, diu Reimink. De fet, al món només hi ha tres indrets amb roques o minerals de més de 4.000 milions d’anys: una al nord del Quebec, una altra de grans minerals a l’Austràlia occidental i la formació rocosa dels territoris del nord-oest del Canadà examinats en aquest estudi.

És ben sabut que les roques més antigues es van formar fa més de 4.000 milions d’anys. Ara, la particularitat de la roca estudiada per Reimink és la presència de grans ben conservats de zircó, un mineral que no deixa dubtes sobre la data en què es va formar. La va trobar el supervisor de la tesi doctoral de Reimink, Tom Chacko, durant el treball de camp en una àrea que és a uns 300 quilòmetres al nord de Yellowknife.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any