Pere Aragonès aspira a liderar les JERC com a primera organització política juvenil del país

  • El pinedenc, és l'únic candidat per substituir Uriel Bertran, que deixarà el càrrec en el congrés

VilaWeb
Redacció
03.12.2003 - 12:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pere Aragonès és l’únic candidat a portaveu nacional de les Joventuts d’ERC. La direcció de l’organització es renovarà en el congrés que se celebrarà els dies 13 i 14 a Barcelona. Uriel Bertran, diputat electe d’Esquerra, deixa el càrrec per dedicar-se exclusivament a la feina parlamentària. Aragonès, que és membre del Consell Nacional d’ERC i va ocupar el tercer lloc de la candidatura municipal a Pineda, aspira a situar les JERC com la primera organització política juvenil del país.

Aquest cop només hi haurà una candidatura oficial i no s’ha despertat cap sector crític. Els joves d’ERC celebraran el congrés nacional els dies 13 i 14 a Barcelona amb calma interna i amb una única candidatura liderada pel jove pinedenc Pere Aragonès. Aragonès ha fet les últimes setmanes una feina intensa per presentar el projecte a totes les federacions i assegurar una elecció àmplia. Avui mateix és a València per garantir-se més suports.

El candidat defensa que les JERC ja són actualment l’organització política juvenil «amb més presència al carrer i més militància activa». Ara, vol traduir això en números reals i convertir-se en la primera organització pel que fa a militants. Les JERC tenen actualment 1.950 militants mentre que la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), la branca jove de Convergència, en té pràcticament 5.000. El congrés de Barcelona debatrà la ponència estratègica El jovent construïm la independència, on ja es recull la necessitat d’estendre territorialment el partit per consolidar el seu espai als Països Catalans. A més de Pere Aragonès, també aspiren a càrrecs Georgina Oliva (Organització i Finances), Joan Almacelles (Coordinació Territorial i Campanyes), Eduard Anguita (Comunicació) i Gemma Lago (Formació).

El badaloní Uriel Bertran, portaveu nacional de les JERC des de 1997, abandonarà el càrrec per dedicar-se a l’activitat parlamentària com a diputat. El congrés de Barcelona suposa un canvi de generació en la direcció de l’organització. Cap de les persones que va entrar el 1997 en algun lloc de responsabilitat seguirà ara a la direcció nacional. L’elecció de càrrecs es fa de manera assemblearia i amb llistes obertes. Pere Aragonès confia que la nova executiva serà escollida amb un ampli consens, especialment tenint en compte que cap més grup ha presentat candidatures alternatives. Aragonès té 21 anys, és membre del Consell Nacional d’ERC i en les últimes eleccions municipals va ocupar el tercer lloc de la candidatura de Pineda.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any