Sospitosos incendis a la desembocadura del Tec.

  • Ahir dijous, van tenir lloc una sèrie d'incendis al llarg de la desembocadura del Tec, a Sant Cebrià i també a Argelers de la Marenda. Però també va haver-hi altres incendis. Cal recordar que el ris d'incendis continua elevat a 'greu risc' (nivell 5 del 6 existents) ...>>
    Dv. 24 de juliol del 2015

VilaWeb
Redacció
24.07.2015 - 11:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

 Aquests incendis van tenir lloc al ‘camí del mar’ a Sant Cebrià i el Mas Larrieu, en plena reserva natural, a Argelers de la Marenda, i van destruir 25 tones de palla i 3 hectàrees de garriga.

Empeses per les ràfegues de vent, les flames han progressat ràpidament, devorant canyes, pins i herbes seques al seu pas. Dos grups d’intervenció, amb vuit camions de lluita contra els incendis al bosc, han estat de seguida desplegats sobre aquesta zona on, el dia abans, ja hi havia hagut un incendi. Reforçats des de l’helicòpter bombarder d’aigua, els bombers han aconseguit limitar el sinistre a 3 hectàrees de garriga.

A alguns centenars de metres, un altre incendi ocupava igualment els bombers. Aquest s’havia manifestat en un munt amb 50 boles de palla de 500 kg cadascuna, en un camp confrontant aquell on, també el dia abans, un incendi havia destruït 3 000 m2 de garriga. I on, a principis del mes, un primer incendi havia cremat 8 hectàrees de terrenys cultivables.
Tot això sumat fa sospitat que els incendis pugin ser provocats. De moment la Gendarmeria s’ocupa de dur a terme l’enquesta.

Però aquests no van ser els únic incendis d’ahir dijous: per exemple a Arles a prop de les instal·lacions de l’antiga mina, un incendi va mobilitzar als bombers d’Arles, els Banys d’Arles, Ceret i Sant Llorenç de Cerdans. En total van cremar 100m2 de garriga.

Un altre incendi, va tenir lloc a Espirà de l’Aglí, amb la destrucció de 500m2 de canyes.

Consulteu aquí les normes establertes fins al pròxim 30 de setembre.

També podeu consultar el mapa de risc d’incendis que publica diàriament  la ‘Direction Départementale des Territoires et de la Mer des Pyrénées-Orientales’ i que trobareu aquí

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any