La CUP diu que escoltarà la proposta de les entitats sobre una llista electoral

  • Segons Quim Arrufat, rebutjaran la hipotètica candidatura cívica si no inclou un programa 'de xoc i excepcionalitat social'

VilaWeb
ACN
02.07.2015 - 13:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat de la CUP Quim Arrufat s’ha pronunciat sobre les diferents propostes de llistes que tant el president de la Generalitat, Artur Mas, com el president d’ERC, Oriol Junqueras, han posat damunt la taula. Arrufat considera que la llista sense partits ni polítics proposada pel republicà és ‘difícil’ de materialitzar, i que la proposta de Mas va ser una ‘opa un pèl irresponsable’. En aquest context, la CUP diu que més que no les propostes de Mas o Junqueras, escoltaran ‘quina formulació poden fer les entitats sobiranistes’ i, sobretot, ‘quin programa tindria’ la candidatura, perquè la CUP no es veu donant-hi suport si no inclou una proposta ‘de xoc i excepcionalitat social’.

‘Escoltarem les propostes que vinguin. De proposta pròpia no en formulem cap de concreta. L’esquema de tres partits independentistes ens semblava correcta per abraçar la diversitat d’un procés que també és divers’. Amb aquesta reflexió, Arrufat ha volgut referir-se a les propostes de Mas i Junqueras, abans de participar a la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC).

Amb tot, ha volgut advertir: ‘Més que les propostes de Mas o Junqueras, escoltarem quina formulació poden fer les entitats sobiranistes de tot plegat, quin marge temporal i material creuen possible per articular tot això i amb quin programa polític s’ha de presentar’. D’entrada, però, la CUP veu complicat de portar a terme la fórmula sense partits de Junqueras i considera la d’Artur Mas un intent d’absorció de les entitats.

‘Trobem difícil fer-ho [una la llista cívica de les entitats] en tan pocs dies, i trobem una opa un pèl irresponsable la formulació que va fer Mas a tan pocs dies de les eleccions. Però, a més, no entendríem que una llista de la societat civil que es presentés per convertir el 27-S en plebiscitari no tingués en ment que també hi ha una excepcionalitat social, una misèria, pobresa i atur que no s’acaben, que s’enfonsen en la població. I una llista d’acord amb l’excepcionalitat del 27-S hauria de tenir un programa de xoc i excepcionalitat social que pogués garantir que mentre s’articula la proposta política hi hagi una misèria social creixent’, ha conclòs.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any