Tots els noms del nou govern valencià de Ximo Puig

  • La composició final del Consell aporta moltes sorpreses, respecte als noms que ja s'havien anunciat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.06.2015 - 12:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern valencià, Ximo Puig, ha anunciat quins seran els nous consellers de la Generalitat.

Heus-los ací tots:

Presidència: Ximo Puig (PSPV).

Vice-presidència, portaveu del Consell i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives: Mònica Oltra (Compromís)

Hisenda i Model Econòmic i Adminsitració Pública: Vicent Soler (PSPV). Degà de la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de València. Ja fou titular d’Administracions Públiques entre el 1985 i el 1987. Anteriorment fou director general al Consell del País Valencià i cap de gabinet de la Diputació de València entre el 1979 i el 1982. Ha estat considerat sempre membre de l’ala més nacionalista del PSPV.

Justícia, Governació i Reformes Democràtiques: Gabriela Bravo (independent). Ex-portaveu del Consell General del Poder Judicial. Fiscal de menors del TSJV i presidenta del Secretariat de la Unió Progressista de Fiscals.

Educació, Investigació, Cultura i Esports: Vicent Marzà (Compromís). Portaveu de Compromís per Castelló, va ser-ne el cap de llista en les eleccions del 24 de maig. Membre d’Escola Valenciana. Funcionari de carrera del cos de mestres, especialista en llengua anglesa. Ha militat al Bloc i STEPV i ha estat dinamitzador cultural per a Escola Valenciana. És una de les figures emergents del nacionalisme valencià

Sanitat Universal i Salut Pública: Carme Montón (PSPV). Diputada per València al congrés espanyol des de 2004, és portaveu de la comissió d’Igualtat de la cambra. Va estudiar Medicina a la UV. El 1992 es va afiliar a les Joventuts Socialistes i quatre anys més tard va entrar a militar al PSPV-PSOE, on és secretària d’Igualtat.

Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació: Rafael Climent (Compromís). Batlle de Muro pel Bloc Nacionalista Valencià (1999-2015), és diputat de Compromís per la circumscripció d’Alacant. Llicenciat en filologia clàssica, és professor d’institut.

Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural: Elena Cebrián (independent). Enginyera Agrònoma, vinculada de fa temps al sector ambiental. Especialista en Economia i Política Agrària.

Habitatge i Obres Públiques i Vertebració del Territori: Maria José Salvador (PSPV). Diputada socialista a les corts i secretària d’habitatge de la comissió executiva nacional del PSPV.

Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació: Manuel Alcaraz (Compromís). Advocat i militant d’Iniciativa del Poble Valencià, un dels polítics més respectats al sud del país. Va ser membre de la direcció d’Esquerra Unida del País Valencià i ha sigut regidor de cultura de l’ajuntament d’Alacant.

Molts canvis de darrera hora

La llista ha causat sorpresa per alguns dels canvis que hi ha hagut respecte als noms anunciats sobretot per Compromís els darrers dies.

El nom de Pere Mayor, que havia sonat per Economia aviat es va descartar però el gran canvi ha estat a Educació i Cultura on el Bloc Nacionalista havia optat per Gràcia Jiménez, que ha estat objecte d’una gran campanya mediàtica en contra de la dreta. En ser substituit el seu nom per Vicent Marzà la conselleria de Medi, per raons de paritat, no podia correspondre a un home, en aquest cas el proposat era Julià Alvaro.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any