L’ANC consultarà als socis la proposta de Mas i Òmnium la durà a les territorials

  • Òmnium diu que 'accepta el repte' del president · L'ANC defensa la necessitat de reforçar el caràcter plebiscitari del 27-S

VilaWeb
Redacció
28.06.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa una setmana que el president de la Generalitat, Artur Mas, feia pública la seva proposta per a les eleccions del 27 de setembre i emplaçava les principals entitats sobiranistes del país –ANC, Òmnium i AMI– a configurar una llista electoral amb la màxima unitat. Ahir, tant ANC com Òmnium van explicar la seva posició al respecte i com respondrien a la proposta de Mas. L’ANC té previst de fer una consulta a tots els socis divendres i dissabte vinent perquè s’hi pronunciïn. ‘Creiem que la consulta pot reforçar el caràcter plebiscitari del 27-S’, explicava ahir el president de l’entitat, Jordi Sànchez. Per la seva banda, Òmnium ha fet pública una declaració en què diu que accepta el repte d’Artur Mas i que durant aquesta setmana vinent sotmetrà la seva posició a consulta entre les seves assemblees territorials.

Jordi Sànchez: ‘La consulta de l’ANC vol reforçar el caràcter plebiscitari del 27-S’

Els afiliats de l’ANC hauran de respondre a la pregunta següent: ‘Vols que l’ANC busqui les complicitats necessàries amb altres entitats i forces polítiques per impulsar una proposta electoral de la màxima transversalitat, per garantir el caràcter plebiscitari del 27-S que ens porti a la independència de Catalunya?’.

Jordi Sànchez demana als socis que es mobilitzin per anar a votar perquè el secretariat tingui el suport necessari ‘per seure amb les forces polítiques i reforçar el caràcter inequívocament plebiscitari de les eleccions’. I insisteix que la consulta no és un procés contra ningú. També deixar clar que un sí a la pregunta de l’ANC no comportarà que l’entitat faci automàticament cap llista electoral: ‘Un sí posarà sobre la taula el debat sobre les llistes i ens permetrà obrir converses amb partits i entitats per buscar nous punts d’acord’. Al marge del resultat de la consulta, segons Sànchez ‘totes les candidatures que apostin per la independència en les eleccions del 27-S tindran el suport de l’ANC’.

Òmnium ‘accepta el repte’ de Mas i demana als socis de consensuar la resposta

‘L’assemblea general d’Òmnium ha decidit d’acceptar el repte del president de la Generalitat i assumir el rol de lideratge en el procés cap a l’estat independent’. Així consta en la declaració de l’entitat feta pública ahir a la tarda, després de l’assembla general. Ara l’entitat sotmetrà el seu posicionament a la consideració de tots els seus socis, que ho debatran aquesta setmana vinent a través de juntes territorials obertes. D’aquesta manera, compta que els socis puguin fer arribar les seves aportacions, que es recolliran d’aquí a una setmana en una reunió de la junta directiva nacional. 



Òmnium diu que el seu suport a la proposta d’Artur Mas no anirà en detriment del suport que donarà a la resta de candidatures independentistes i insisteix que continuarà treballant, a través de la campanya ‘Ara és l’hora’ per a ser punt de confluència de l’independentisme. Podeu llegir la declaració íntegra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any