La nova legislatura arranca amb 14 batles del PSOE, 11 del PP i 7 de Compromís

  • Llutxent i Montitxelvo estaran governats per una coalició EU-PSOE i una llista local, respectivament

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.06.2015 - 20:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La legislatura municipal que comença hui, ho fa a la Vall d’Albaida amb catorze batles del PSPV-PSOE, onze del PP i set de Compromís. A més n’hi ha dos que han sorgit d’una llista local i d’una candidatura formada per una coalició d’EU, PSOE i independents.

El PSPV-PSOE governarà a Alfarrasí, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Benigànim, Benissuera, Bocairent, Bufali, Carrícola, Castelló de Rugat, Ontinyent, el Palomar, la Pobla del Duc, Sant Pere i Quatretonda.

En aquesta localitat ho farà els dos primers anys, ja que el pacte amb Compromís durà aquesta formació a ocupar la batlia els dos anys finals de la legislatura. Compromís dirigirà també els ajuntaments d’Agullent, Albaida, Benicolet, Fontanars dels Alforins, l’Olleria, Otos i Salem.

El PP té els governs d’Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Bellús, Beniatjar, Benissoda, Guadasséquies, Montaverner, Pinet, el Ràfol de Salem, Rugat i Terrateig.

Finalment, el govern local de l’ajuntament de Llutxent l’ha format la coalició Unitat per Llutxent, integrada per PSPV-PSOE, EU i independents. A Montitxelvo, el consistori està en mans de X Montitxelvo.

Canvis importants en molts ajuntaments

Dels trenta-quatre ajuntaments constituïts aquest dissabte, el total de la comarca, en catorze s’hi han produït canvis respecte de la legislatura anterior. A Albaida s’ha format un ajuntament amb majoria absoluta de Compromís, a diferència de l’anterior en què el govern era de coalició d’aquesta mateixa força política amb el PSPV-PSOE. El mateix cas s’ha donat, però a la inversa, a Ontinyent, on ara el govern local està en mans exclusivsment dels socialistes.

El PSPV-PSOE ha recuperat els consistoris d’Alfarrasí, Benigànim, Bufali, Castelló de Rugat i Quatretonda, municipis que ha perdut el PP. Aquest partit ha perdut també els ajuntaments de Fontanars dels Alforins, Benicolet, l’Olleria i Salem, que ara han passat a ser governats per Compromís. També LLutxent ha deixar d’estar en mans del Partit Popular.

Per la seua banda, el PP s’ha fet ara amb els ajuntaments de Beniatjar i Benissoda, governats en la legislatura passada per Compromís i PSPV-PSOE respectivament. Els socialistes han deixat de tindre també la batlia de Montitxelvo, ara governat per X Montitxelvo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any