Jordi Sànchez, sobre la pregunta d’Unió: ‘No sé si hauria aprovat l’examen en una facultat de comunicació’

  • El president de l'ANC diu que cercarà la complicitat d'Ada Colau a Barcelona

VilaWeb
ACN
06.06.2015 - 12:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, considera que la pregunta d’Unió Democràtica perquè la militància es posicioni sobre la independència ‘no ajuda a aclarir i, per tant, no serveix per a prendre posicions’. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Sànchez ha ironitzat sobre la redacció: ‘No sé si hauria aprovat l’examen en una facultat de comunicació.’ El president de l’ANC ha lamentat que Unió no hagi aprofitat l’oportunitat per a aclarir la posició sobre el procés i ha afegit que ara caldrà veure com s’interpreta la pregunta, i la resposta, diumenge vinent.

Sànchez ha assegurat que la pregunta ha aixecat ‘indignació’ entre molts militants d’Unió perquè no ajuda a aclarir res. Tot i això, ha afegit que ara cal respectar la votació i veure ‘com interpreten els militants d’Unió la recomanació del sí i del no’ i, sobretot, com interpreta el comitè de govern la resposta de la militància, en la votació de diumenge vinent.

Sànchez també s’ha referit a la relació de l’ANC amb el nou Ajuntament de Barcelona. El president de l’ANC ha dit que cercaran complicitat amb Ada Colau per a obtenir-ne ‘ple suport institucional’, especialment de cara a l’Onze de Setembre. Dilluns vinent la futura batlessa de Barcelona té previst de reunir-se amb l’ANC i Òmnium Cultural.

En aquest sentit, el president de l’ANC ha avançat que demanaran a Colau que participi en el full de ruta independentista i que deixi als regidors partidaris de la independència que treballin perquè Barcelona entri a formar part de l’Associació de Municipis per la Independència.

D’una altra banda, Sànchez s’ha referit a la final de la Lliga de Campions d’avui a Berlin entre el Barça i el Juventus i ha explicat que l’ANC ha repartit unes vint mil estelades per a ‘aprofitar la imatge que Berlín oferirà al món’. L’ANC espera que d’aquesta manera el partit es converteixi en un bon aparador, més enllà del Barça, per a recordar la independència que es vol i que no es té.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any