Els vaguistes de Telefònica i l’empresa no arriben a cap acord i es tornaran a reunir

  • Avui el Parlament de Catalunya també ha aprovat el 'Compromís de les escales'

VilaWeb
Redacció
04.06.2015 - 19:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els treballadors de Telefònica en vaga i la patronal s’han reunit avui a Barcelona per mirar de desencallar el conflicte. La reunió s’ha fet al Col·legi d’Advocats de Barcelona i ha durat cinc hores. Segons testimonis, les negociacions han estat ‘molt dures’ i no s’ha arribat a cap acord definitiu. Però les negociacions es reprendran divendres de la setmana que ve, dia 12, a les 12 del migdia. Aquests treballadors, que no són representats pels sindicats grans, CCOO i UGT, fa més de cinquanta dies que fan vaga. Demanen un sou digne, quaranta hores de feina setmanals i dos dies de festa. 

Aquests són els quatre punts a què totes dues parts s’han compromès amb vista a la reunió del dia 12.

1. Les dues parts reconeixen la necessitat d’estudiar la subcontractació de la manera més immediata possible, amb l’objectiu de solucionar els problemes del sector. Per això els representants de les empreses es comprometen a informar de la reunió que tindran amb CCOO i UGT. Els treballadors insten Telefònica a aportar també propostes per a la pròxima reunió.

2. Els treballadors insisteixen en la necessitat de canviar alguns aspectes del contracte de bucle per a garantir que no hi ha precarietat en el sector.

3. Les empreses estudiaran la possibilitat de no adoptar accions legals contra els treballadors i que continuïn als seus llocs de feina.

4. Les dues parts s’emplacen a una nova reunió el dia 12 de juny a les 12.00.

Podeu llegir l’entrevista amb Aitzol Ruiz, portaveu dels vaguistes, feta abans d’entrar a la reunió d’avui.

El parlament aprova el ‘Compromís de les escales’

En la sessió d’avui el Parlament de Catalunya ha aprovat el ‘Compromís de les escales‘, cosa que encara fa més pressió damunt l’empresa. Aquest document insta els ajuntaments i administracions a no contractar i fins i tot revocar contractes amb Telefònica si no compleix les condicions laborals requerides pels vaguistes. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any