Serafín Castellano, detingut per corrupció

  • L'acusen de tractes de favor a una empresa quan era conseller de Governació · El govern espanyol l'ha cessat com a delegat a València

VilaWeb
Redacció
29.05.2015 - 10:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia ha detingut avui el delegat del govern espanyol al País Valencià, Serafín Castellano. Segons la investigació, quan era conseller de Governació va cometre presumptes tractes de favor a una empresa a la qual va adjudicar contractes per a l’extinció d’incendis.

La policia ha fet escorcolls a les dependències de la conselleria de Governació i al domicili de Castellano. Aquesta operació es fa arran de la denúncia contra l’ex-conseller presentada per la fiscalia especial contra la corrupció i el crim organitzat. Segons que informa el diari El Mundo, la fiscalia va actuar perquè un contractista havia denunciat que Castellano havia acceptat un rifle com a regal d’un empresari en canvi de contractes.

La fiscalia anticorrupció investiga d’ençà de la tardor els tractes de favor que Castellano va fer suposadament a l’empresari Vicente Huerta, propietari de l’empresa Avialsa, en contractes públics per valor de 33 milions d’euros que li va adjudicar quan era conseller. Segons l’acusació, Castellano va permetre a l’empresari que canviés el tipus d’avions d’extinció d’incendis, li va autoritzar despeses extraordinàries que no eren incloses en el plec de licitació i, a més, va arribar a aturar denúncies contra ell. En canvi de tot plegat, Huerta li va regalar un rifle semiautomàtic de 1.800 euros i unes quantes sortides de cacera.

La vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat després del consell de ministres que s’havia pres la decisió de destituir Castellano com a delegat del govern a València. El PP també s’ha afanyat a suspendre’l de militància.

Castellano ha ocupat diversos llocs de responsabilitat dins del PP, i dins el govern valencià ha estat conseller de Justícia, de Sanitat i de Governació. Aquests últims dies, arran del fracàs electoral del PP a València, va aparèixer abraçant Rita Barberà en el moment que la batllessa exclamava ‘quina hòstia, quina hòstia’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any