La CUP obté els primers regidors al País Valencià

  • Es presentava a les municipals per primera vegada en quatre municipis i ha entrat a Burjassot i Pedreguer

VilaWeb
Redacció
25.05.2015 - 12:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP es presentava per primera vegada a les municipals del País Valencià, a quatre municipis: Almàssera, Biar, Burjassot i Pedreguer. I ha pogut entrar als dos últims, amb tres regidors: dos a Pedreguer, un municipi amb més de 7.000 habitants, i un més a Burjassot –al costat de València–, amb quasi 40.000 habitants, dins la candidatura ciutadana Totes amb Burjassot.

A Pedreguer, les eleccions d’ahir han deixat un consistori amb Compromís al capdavant, amb 6 regidors; el PP, amb 3, i el PSPV, amb 2.

A Burjassot, l’ajuntament queda amb 8 regidors per al PSPV, 4 per a Compromís i el PP, 2 per a Ciutadans i per a EUPV, i el regidor de Totes amb Butjassot.

Triplica vots a Catalunya

A Catalunya, les candidatures de la CUP han obtingut bons resultats: han triplicat el nombre de vots i han quadruplicat el de regidors. També amplien el nombre de batllies que poden encapçalar, amb Berga al capdavant.

A més, revaliden la majoria absoluta a Navàs (Bages) i Viladamat (Alt Empordà), amb un gran creixement de vots. A Navàs passa de 4 regidors a 8 i no necessitarà ERC. I a Viladamat ha obtingut el 78,75% dels vots i 6 regidors per davant de CiU, amb 1. També obté la majoria absoluta a Celrà (Gironès), amb 7 regidors (ERC n’hi té 4 i CiU, 2). A Viladasens (Gironès) també obté majoria absoluta i copa la representació a la Vilella Alta (Priorat), en competició amb dues llistes fantasma de PSC i PP, que no van rebre ni un vot, igual que el 2011. A la mateixa comarca, guanya als Guiamets. Així mateix, a Monistrol de Calders (Moianès) és primera força.

També obté uns magnífics resultats a Vilanova i la Geltrú: CiU hi té 6 regidors i la CUP, 5. I a Reus la CUP, amb 6 regidors. també encalça CiU, que n’obté 7 (fins ara la CUP n’hi tenia sols 1). A Sant Cugat del Vallès, la CUP passa de 2 regidors a 4 i esdevé segona força, rere CiU.

En aquest mapa, es pot veure l’augment de representació de la CUP als consells comarcals:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any