Titot: ‘A Berga hem guanyat’

  • La formació revalida a Navàs i Viladamat i es dispara a Vilanova i la Geltrú, Reus i Sant Cugat del Vallès

VilaWeb
Redacció
24.05.2015 - 21:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP, que fins ara tenia 3 regidors a Berga, ha estat la primera força al municipi (34,19%), amb 6 regidors empatat amb CiU (33,31%). Per darrere han quedat ERC (3 regidors), el PSC (1) i ICV (1).

Resultats de les eleccions, municipi per municipi.

Més bons resultats de la CUP

La CUP revalida la majoria absoluta a Navàs (Bages) i Viladamat (Alt Empordà), amb un gran augment de vots. A Navàs dobla de 4 a 8 regidors i no necessitarà ERC. I a Viladamat ha obtingut el 78,75% dels vots i 6 regidors per davant de CiU, amb 1. També obté la majoria absoluta a Celrà (Gironès), amb 7 regidors. ERC en té 4 i CiU, 2. A Viladasens (Gironès) també obté majoria absoluta i arrasa a la Vilella Alta (Priorat), en competició amb dues llistes fantasma de PSC i PP, que no van rebre cap vot el 2011 ni ara. A la mateixa comarca ha guanyat als Guiamets i a Monistrol de Calders (Moianès) s’ha situat com a primera força.

També obté uns magnífics resultats a Vilanova i la Geltrú: CiU hi té 6 regidors i la CUP, 5, empatada amb el PSC. De fet, sols vuit vots separen la segona força, els socialistes, de la tercera, la CUP.

I a Reus la CUP també encalça CiU amb 6 i 7 regidors, respectivament. Fins ara la CUP en tenia sols 1.

A Sant Cugat del Vallès, la CUP passa de 2 regidors a 4 i es col·loca com a segona força, rere CiU.

La CUP obté els primers regidors al País Valencià

La CUP es presentava per primera vegada a les municipals del País Valencià, en quatre municipis: Almàssera, Biar, Burjassot i Pedreguer. I ha aconseguit d’entrar als dos últims, amb tres regidors: dos a Pedreguer, un municipi amb més de set mil habitants,i un a Burjassot, dins la candidatura ciutadana Totes amb Burjassot.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any