Gran patacada del PP de Bauzá

  • Els partits d’esquerra poden arribar a la majoria parlamentària

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.05.2015 - 22:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP de José Ramón Bauzá perd amb escreix la majoria absoluta al Parlament Balear: perd quinze diputats i n’obté vint, essent la força més votada. Per darrere el segueixein els partits d’esquerra: PSIB-PSOE, amb 14, Podem amb 10 i Més, que arriba als nou (sis per a Més per Mallorca, i tres per a Més per Menorca). També entra amb força el PI de Jaume Font, amb tres, i Ciutadans, amb dos. Gent per Formentera referma el seu diputat. Per obtenir la majoria del parlament balear es necessiten 30 diputats, que ara mateix són a l’abast dels partits d’esquerra. Amb la socialista Francina Armengol al capdavant, i juntament amb Podemos, Més i Gent per Formentera, l’esquerra balear obtindria 34 diputats i obtindria la majoria parlamentària. Vegeu les dades de l’escrutini.

A les dures i les madures

Malgrat el daltabaix del PP, que ha obtingut els pitjors resultats de la seva història, José Ramón Bauzá ha decidit que no dimitirà: ‘Sempre he dit el mateix, continuaré al capdavant del partit a les dures i les madures’. El president de l’última legislatura creu que ‘alguna cosa devem haver fet malament, perquè molts ciutadans ens han retirat la confiança. Ha estat un resultat dur i difícil’.

La cap de llista de PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha aconseguit de mantenir els 14 diputats que tenia el grup socialista. ‘Estic molt contenta pels ciutadans que han lluitat tant contra les polítiques d’aquests quatre anys de govern de José Ramón Bauzá i el PP i que tant han patit’. Segons paraules d’Armengol, ‘s’obre un nou temps de canvi, de major pluralitat i en el qual els socialistes hi tenim una important responsabilitat i l’exercirem’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any