Boicot dels pares de quaranta escoles a les proves de primària de la LOMCE

  • La protesta està impulsada des de la Xarxa d'Escoles Insubmises

VilaWeb
Redacció
04.05.2015 - 10:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des d’avui i fins al 15 de maig els alumnes de tercer de primària realitzaran les proves diagnòstiques que preveu la LOMCE, la nova llei d’educació impulsada pel ministre espanyol José Antonio Wert. L’exàmen no es farà en una quarantena d’escoles catalanes, perquè els pares d’alumnes han organitzat una campanya de boicot. La protesta l’organitzen els pares aplegats a la Xarxa d’Escoles Insubmises.

L’examen que contempla la LOMCE pretén avaluar la competència dels alumnes en llengua catalana, castellana i en matemàtiques. Les proves lingüístiques inclouen apartats de comprensió i expressió, tant oral com escrita. Pel que fa a l’examen de coneixements en matemàtica l’alumne ha de resoldre diferents exercicis: numeració i càlcul; espai, forma i mesura; relacions i canvi; i estadística i atzar.

Aquesta prova es fa a quart i cinquè de primària des de l’any 2001 i és la nova llei espanyola la que ha decidit avançar-la un curs. Els pares dels alumnes adherits a la Xarxa d’Escoles Insubmises s’hi oposen i per aquesta raó no portaran els seus fills a l’escola el dia que estigui prevista aquesta prova d’avaluació diagnòstica. No volen implicar els professors en la protesta per evitar que com a treballadors públics que són, puguin ser expedientats. Des de la xarxa es considera que aquest examen condiciona l’aprenentatge i fa una avaluació massa prematura dels alumnes. Per part del Departament d’Ensenyament, la directora general d’Infantil i Primària, Carme Ortoll, diu que la prova s’ha avançat un any perquè es considera positiu tenir marge per actuar en cas que es detectin mancances d’aprenentatge en algun alumne.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any