Alfonso Rus: dels ‘pobres minusvàlids’ als votants ‘burros’

  • La Vall d'Albaida no ha escapat de les polèmiques protagonitzades per Alfonso Rus

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.05.2015 - 12:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entre les moltes polèmiques protagonitzades per Alfonso Rus, una va ser la viscuda a Ontinyent l’any 2011, quan el fins ara president ‘provincial’ del PP va inaugurar les obres d’una infraestructura viària. Un grup de veïns i de representants de l’associació de discapacitats d’Ontinyent protestaren perquè aquella obra no comptava amb cap solució per a fer-la accessible.

La resposta de l’encara president de la Diputació de València va ser que si cal ‘agarrarem cordes’ per a pujar els discapacitats, als que va referir-se també com a ‘pobres minusvàlids’.

Arran d’aquells fets, el Comité d’Entitats Representants de Persones amb Discapacitat del País Valencià (CERMI) va exigir que Rus demanara disculpes per la seua actitud. Per al CERMI, les paraules d’Alfonso Rus eren ‘inacceptables’ i frívoles, especialment en el cas del representant d’un organisme com la Diputació, i per això reclamaren que ell i el Partit Popular, del que era president ‘provincial’, demanaren disculpes a la societat valenciana.

A més, el llavors portaveu socialista a la Diputació, Rafael Rubio, féu públic un comunicat en què mostra la ‘indignació’ de tot el grup. Rubio exigia una rectificació immediata i les disculpes públiques de Rus, de qui digué que pateix ‘una incontinència verbal constant’ que fa avergonyir la institució.
El vídeo que recull les paraules del president de la Diputació va recórrer molts programes informatius de distintes cadenes de televisió d’ací i també d’espanyoles.

Insulta els ses propis votants

L’any 2007, en un acte electoral a Benigànim, Rus va referir-se a una de les seues promeses d’una campanya anterior, quan va assegurar que si guanyava la batlia de Xàtiva hi duria la platja. Literalment, Rus va dir en l’acte de Benigànim ’Si jo mane, duré la platja! I va i s’ho creuen. Seran burros!’

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any