El MACBA ajorna la retrospectiva de Sergi Aguilar que s’havia d’inaugurar avui

  • A mitjan maig el consell general del museu aprovarà la modificació del programa, arran de la crisi que ha portat a la dimissió del director

VilaWeb
Montserrat Serra
30.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui s’havia d’inaugurar l’exposició de l’escultor Sergi Aguilar al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Però aquesta inauguració no es farà. El museu, que manté una gran opacitat des de l’esclat de la crisi, no ha comunicat oficialment aquesta decisió i això ha creat molta confusió. Fonts del centre van dir ahir a VilaWeb que la retrospectiva ‘Sergi Aguilar – revers i anvers (1972-2015)’ s’havia ajornat tot esperant que es presentés el programa de la nova temporada del museu, que no es va arribar a presentar a causa de l’escàndol de la censura de l’exposició ‘La bèstia i el sobirà’ i la dimissió posterior del director del MACBA, Bartomeu Marí.

No hi ha cap data fixada per a la presentació de l’exposició de Sergi Aguilar (Barcelona, 1946). Abans s’haurà de reunir el consell general del consorci del MACBA (reunió prevista el 12 o 13 de maig) que ha d’aprovar les modificacions del programa.

La retrospectiva de Sergi Aguilar ha resultat afectada de ple per la crisi esdevinguda el mes de març, perquè era coordinada per Valentín Roma, cap d’exposicions destituït per Bartomeu Marí abans de dimitir. I avui aquest projecte expositiu es troba sense comissari i amb un museu sense director. Bartomeu Marí només es manté al càrrec en funcions mentre no es nomeni un director nou. Fonts del MACBA han assegurat que l’exposició de Sergi Aguilar es faria i que ben aviat se sabria qui substituirà el comissari i la nova data d’inauguració.

Segons les fonts del MACBA, l’equip del museu necessita quinze dies per a enllestir el nou programa, que serà modificat, perquè algunes exposicions canviaran de data i alguna fins i tot es podria suspendre definitivament. Hem volgut saber quines exposicions podrien desaparèixer, però les fonts del museu asseguren que encara no se sap. També hem demanat qui presentaria el programa d’exposicions del museu de la temporada 2015-2016. Sembla que tant podria ser Bartomeu Marí com el gerent del museu, Joan Abellà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any