Jordi Sànchez, possible relleu de Forcadell al capdavant de l’ANC

  • L'adjunt al Síndic de Greuges i ex-dirigent de la Crida es postula com a candidat al secretariat de l'entitat

VilaWeb
Redacció / ACN
27.04.2015 - 11:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’adjunt al Síndic de Greuges, Jordi Sànchez, és un dels noms que es perfila com a possible substitut de Carme Forcadell a la presidència de l’ANC, segons que ha avançat el diari Ara. Fonts de l’Assemblea consultades per VilaWeb apunten que el de Sánchez és un dels candidats que més sona. El seu perfil respon a la voluntat de l’ANC d’enfortir més el missatge social i d’eixamplar l’independentisme per aquest sector. Ex-director de la Fundació Jaume Bofill i ex-dirigent de la Crida, Sánchez encara no s’ha pronunciat oficialment. Qui vulgui aspirar a ser membre del secretariat ha de presentar candidatura abans de divendres i sotmetre’s a la votació del 9 de maig, que ha d’escollir una part de la direcció de l’entitat.

El nom de Sànchez és un dels que més sona a les travesses, segons les mateixes fonts del secretariat, que no donen res per fet. Si decideix de fer el pas i optar a ser membre del secretariat nacional, queda lluny encara de ser ‘de facto’ el relleu de Forcadell, perquè necessitarà l’aval de la resta de membres del secretariat sempre que la militància li doni prèviament el suport necessari a la votació del 9 de maig. En aquest sentit, diverses fonts recorden que els candidats no es postulen inicialment per cap càrrec, sinó que serà el secretariat entrant qui ha de votar entre els seus membres els nous càrrecs. 

Els qui impulsen Sànchez com a candidat consideren que té un perfil marcadament social i veuen en ell l’opció de sumar més gent a l’independentisme des d’aquest sector, més enllà de l’argumentari a favor dels drets civils i democràtics que ha abanderat l’entitat sobiranista.

Vinculat a la Crida a la Solidaritat en Defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació Catalanes (La Crida), els defensors de la seva candidatura també valoren que ara no té vinculació orgànica ara amb cap partit, tot i haver estat proper a ICV. 

Darrerament també han sonat noms com el de l’editor i escriptor Quim Torra, actualment membre del consell permanent de l’ANC; o el de l’historiador i escriptor Agustí Alcoberro. L’eurodiputat Raül Romeva també va ser a les travesses però ell mateix va desmentir que optés a entrar-hi o que se li hagués ofert. Podria ser que alguns d’aquests noms acabin presentant candidatura al secretariat sense la voluntat de presidir l’entitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any