Les corrupteles del PP valencià enregistrades durant anys per un ex-alt càrrec, al jutjat

  • Marcos Benavent va enregistrar converses amb companys del seu partit, com ara Alfonso Rus

VilaWeb
Redacció
24.04.2015 - 13:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutjat número 3 de València va rebre l’estiu passat centenars de converses de membres del PP enregistrades des del 2007 per Marcos Benavent, ex-alt càrrec de la Diputació de València. Les converses dibuixen una xarxa de cobrament de comissions en canvi de contractacions públiques de diverses administracions, segons que explica el diari El País. El jutjat ha obert una investigació sobre aquestes converses, que van ser enregistrades sense saber-ho els afectats, i ha declarat secret de sumari. Va ser l’ex-sogre de Benavent qui va portar les cintes al jutjat.

Segons la informació publicada, entre els enregistrats hi ha Alfonso Rus, president de la Diputació de València i candidat a la reelecció com a batlle de Xàtiva. I també María José Alcón, regidora de València amb Rita Barberá i candidata a la llista del PP a les eleccions municipals. Alcón és la muller d’Alfonso Grau, que va dimitir de tinent batlle de València quan va ser encausat en el cas Nóos.

Alfonso Rus va nomenar Benavent gerent de l’empresa Impuls Econòmic Local Societat Anònima (Imelsa) de la Diputació de València el 2007. Benavent va dimitir al desembre arran de les denúncies que el situaven al centre d’una xarxa de cobrament de comissions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any