Rigau creu que l’alumne del Joan Fuster haurà d’ingressar durant dos o tres anys en un recurs especialitzat de Benestar

  • La consellera assegura que és 'un cas clar de malaltia mental' i descarta que sigui violència escolar

VilaWeb
ACN
21.04.2015 - 11:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que l’alumne de l’Institut Joan Fuster que ahir va matar un professor i va ferir quatre persones podria ingressar en un ‘recurs especialitzat’ de Benestar Social i Família ‘en què pugui compartir amb un conjunt de professionals i altres nois situacions similars, i que pugui veure exemples de superació d’aquestes situacions’. Rigau creu que l’ingrés pot durar entre dos i tres anys. ‘Aquest noi no pot tornar a estar escolaritzat al mateix institut, però en canvi ha de poder entrar en una situació de normalitat progressiva’, ha dit. Per Rigau, ‘estem davant d’un cas clar de malaltia mental’, tot descartant que es tracti de violència escolar.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, la consellera d’Ensenyament creu que l’alumne ‘pot acabar l’escolarització obligatòria en un recurs especialitzat’. Es tracta d’un recurs que depèn del Departament de Benestar Social i Família en el qual ‘alumnes amb comportaments molt disruptius i amb situacions traumàtiques com aquesta tenen un tractament de tutoria continuada tant des de la part docent com de la part social’. Segons Rigau, es tracta de ‘grups molt menors amb diferents equips multidisciplinaris‘.

Rigau ha explicat que es tracta d’un ‘temps important’ d’ingrés, d’entre dos i tres anys, ‘fins que no està a punt de tornar amb la família, de tenir una relació normal i de ser conscient que pot necessitar demanar perdó i veure’s en cor de tirar endavant’.

La consellera ha assegurat que es tracta d’un ‘cas clar de malaltia mental, que és molt poderosa, gràcies a Déu cada cop més controlable’. ‘Es pot contenir, s’ha de medicar, s’ha de tractar i procurar que en lloc d’estigmatitzar persones que puguin tenir una malaltia mental i que se la cuiden, estar atents a quins són els primers indicadors que et pot fer entendre que caldria cuidar-te’, ha dit. A més, ha descartat que aquest sigui un cas de violència escolar, tot remarcant que en els últims anys ‘la conflictivitat als centres de secundària ha baixat’. ‘Estem davant de l’actuació d’un noi que actua imbuït per un objectiu absolutament malaltís’, ha reblat. Per Rigau, ‘hi ha un difunt i persones ferides, però hi ha una gran víctima, que és el nen i la seva família’.

Rigau ha afegit que amb l’alumne ‘no hi havia ni conflictes de baralles, cap expedient disciplinari obert per conductes agressives’, sinó que ‘més aviat potser s’havia anat tancant, però ens ho dirà el dictamen final’. En aquest sentit, ha explicat que se li estava fent un seguiment de rendiment acadèmic, perquè s’havia detectat una baixada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any