‘El bilingüisme mata’. Pau Vidal i Ricard Biel dialoguen dimarts en el cicle ‘Les llengües de la república catalana’

  • L'acte es farà dimarts a les 19.30 a l'Espai VilaWeb · Antonio Baños i Carme Junyent han protagonitzat el primer dels debats, que us oferim en vídeo

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.04.2015 - 17:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de l’èxit del debat entre Carme Junyent i Antonio Baños, dimarts vinent 14 d’abril a les 19.30 Pau Vidal i Ricard Biel protagonitzaran el segon dels diàlegs del cicle ‘Les llengües de la república catalana’, a l’Espai VilaWeb de Barcelona. Aquest cicle, organitzat per VilaWeb vol ser una porta oberta al debat sobre un dels temes que genera més discussions cara a la proclamació de la independència. L’acte és obert a tothom.

Pau Vidal és filòleg i traductor entre altres autors d’Andrea Camilleri. El llibre més recent de Vidal, ‘El bilingüisme mata’ és un notable èxit i és al voltant d’aquesta tesi que s’organitza la sessió. Pau Vidal també és autor de llibres com ‘Catanyol.es’ o ‘100 insults imprescindibles’. Ací trobareu els llibres de l’autor que podeu adquirir a la Botiga de VilaWeb.

Vidal dialogarà durant la sessió amb l’escriptor, llicenciat en filologia anglesa i traductor Ricard Biel, Premi Presència de periodisme 2014.

Carme Junyent i Antonio Baños obren el cicle

Carme Junyent, professora de lingüística de la UB i presidenta del GELA, i Antonio Baños, periodista i membre de Súmate, van ser els encarregats de fer dijous el primer debat de ‘Les llengües de la Catalunya independent’, un cicle que, a proposta de Baños, es passarà a anomenar ‘Les llengües de la república catalana’. En aquesta sessió es va parlar de la necessitat que al nou estat català no hi hagués cap llengua oficial. Sobre això, Baños va dir: ‘El que intoxica el debat és la paraula oficialitat’. Junyent va dir que compartia aquesta opinió de Baños i hi aportava uns quants matisos.

El debat va abordar la qüestió de la llengua des d’àmbits diversos, com ara el paper del català a l’escola o la salut de la llengua. Al vídeo podeu veure totes les intervencions, incloses les del públic, que van enriquir i matisar els aspectes tractats. 

Notícies relacionades:

Pau Vidal: ‘Durant trenta anys no hem dit la veritat sobre la immersió lingüística’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any