Alfons López Tena: ‘La independència no assegura un bon govern: assegura que el govern serà propi’

VilaWeb
Redacció
10.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alfons López Tena (Sagunt, 1957). És notari i polític. És líder de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), formació que va fundar el 2010. Ha estat militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) durant vint-i-un any. Ha estat diputat del parlament català per SI i vocal del Consell General del Poder Judicial espanyol. És autor de nombroses publicacions i conferències sobre temes jurídics i ha escrit l’assaig ‘Catalunya sota Espanya. L’opressió nacional en democràcia’.

―Per què i per a què voleu la independència de Catalunya?

—Perquè els catalans puguem governar-nos a nosaltres mateixos, com qualsevol poble que així ho decideix. Igual com són independents els francesos, els anglesos, els portuguesos, els espanyols o els de Burkina Faso, els de Singapur, els de Togo i els dels dos-cents estats independents que hi ha al món. Per a un poble, autogovernar-se és la millor eina de protecció que té. La independència assegura que no estarem sotmesos al poder d’algú, com és l’estat espanyol, que l’única cosa que vol és recursos, manar, escanyar i dissoldre’ns. La independència ens assegura que les decisions es prenguin per la voluntat majoritària dels catalans. No seran decisions que es prenguin a fora per fer mal als catalans.

―Què pot aportar una Catalunya independent al món?

—La independència ha d’estar al servei del propi poble i no pas dels altres. Crec que no ens hem de fixar en què aportem als altres, sinó en què ens aportem a nosaltres mateixos, com qualsevol altre poble independent del món. Ara, no penso en la independència com una cosa instrumental. La independència és una finalitat per si mateixa. Per tant, allò que ens aportem a nosaltres mateixos dependrà de les decisions majoritàries que prengui el nou estat independent. La independència no assegura un bon govern, sinó que assegura que el govern serà propi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any