Més de 20.000 persones es van aplegar a Vila-real la Festa per la Llengua

  • Entre els visitants, els caps de llista autonòmics de Compromís i el PSOE, Vicent Marzà i Ximo Puig, així com diferents candidats autonòmics d'aquestes formacions i d'EUPV

VilaWeb
Redacció
30.03.2015 - 10:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

D'”èxit tota d’assistència i de participació” van qualificar els organitzadors d’Escola Valenciana la Festa per la Llengua que va tenir lloc aquest passat diumenge al Termet de la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real. Més de 40 parades de diferents escoles de les dues Planes i l’Alcalatén, així com moltes altres representant diferents entitats. Tallers participatius de tota mena, i xiquetes i xiquets per tot arreu, acompanyats de mares i pares, participant en aquests tallers, recorrent les paradetes i recollint tota mena d’adhesius i objectes, visitant el Museu Etnològic, participant en l’excursió ecològica pel Millars, veient les actuacions dels grups de música i de dansa… Tot per reivindicar la plena vigència de l’escola en valencià, front als atacs de què és objecte “pels qui encara governen la Generalitat”.

Com era d’esperar en temps preelectoral, va ser nombrosa la presència de candidats de les principals formacions progressistes i valencianistes que concorren a les eleccions del 24 de maig. Va destacar la de Compromís, començant pel fet que era la regidoria de normalització, que du l’alcaldable de Vila-real per aquesta formació, Pasqual Batalla, qui organitzava l’event, juntament amb Escola Valenciana; de manera que ell, juntament amb Diego Gómez per l’entitat convocant, van ser els encarregats de fer pública la part reivindicativa de la Festa.

A més de Batalla, Compromís hi va dur la seua plana major, començant pels seus primer i segon candidats autonòmics, Vicent Marzà i Mònica Àlvaro, ella mateixa regidora de l’ajuntament vila-realenc, i seguint per nombrosos candidats del mateix Vila-real i de poblacions com ara Castelló, Borriana i Almassora.

Per la part socialista, estaven representats pel seu màxim dirigent, el candidat a la presidència de la Generalitat Ximo Puig, acompanyat de l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i de diferents candidats autonòmics i locals. I també EUPV era present a nivell local, encapçalada pel seu candidat a l’alcaldia, Alfons Casalta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any