Andreas Lubitz, el copilot que va fer estavellar l’avió de Germanwings

  • Tenia vint-i-vuit anys i treballava a Lufthansa des del setembre del 2013

VilaWeb
Redacció
26.03.2015 - 13:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El copilot de l’avió de Germanwings que dimarts anava de Barcelona a Düsseldorf va fer-lo estavellar voluntàriament, segons que es pot concloure de l’anàlisi de la caixa negra. Van morir-hi 144 passatgers i els 6 membres de la tripulació. El copilot es deia Andreas Lubitz, tenia vint-i-vuit anys i era alemany. Era nat a Montabaur, a la regió de Renània, i s’havia a l’escola de vol de Lufthansa, a Bremen. Un club privat de vol al qual pertanyia havia publicat a la web una nota de condol, i d’ençà que s’ha sabut aquesta nova informació s’ha col·lapsat.

Lubitz s’havia format a Phoenix i, des del 2008, a l’escola de pilots de Lufthansa a Bremen i va començar a treballar per a Germanwings com a copilot d’A320 el desembre del 2013. El conseller delegat de la companyia, Carsten Spohr, ha revelat que el copilot va interrompre la seva formació fa sis anys durant uns mesos per causes que no ha sabut aclarir, però ha assegurat que és ‘habitual’ i que, en qualsevol cas, abans de reprendre els estudis va tornar a superar els exàmens mèdics i els tests psicològics. El president de Lufhansa assegura que en el cas que Lubitz hagués interromput el curs per raons mèdiques, el ‘secret mèdic’ no permetria a l’aerolínia saber-ne les causes concretes, i ha explicat que no es va entrevistar els familiars ni l’entorn del copilot.

La batllessa del Montabaur diu que Lubitz tenia una casa a Düsseldorf, la destinació on havia d’arribar l’avió accidentat.

El fiscal de Marsella, Brice Robin, ha descartat que l’acció de Lubitz sigui un acte terrorista, però tampoc no ha volgut parlar estrictament de suïcidi, sinó d’homicidi voluntari: ‘Quan algú se suïcida ho fa sol; i el copilot duia amb ell cent cinquanta persones.’

El comandant, Patrick S., era un pilot experimentat: havia volat més de sis mil hores i coneixia pam a pam la ruta que seguia l’avió.

 

Més informació:

El copilot va fer estavellar deliberadament l’avió, segons la investigació

Com ho va fer el copilot per fer xocar l’avió de Barcelona a Düsseldorf?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any