Dos catalans entre els morts per l’atac al Museu del Bardo de Tunísia

  • Hi ha hagut vint-i-dues víctimes mortals, vint de les quals eren turistes

VilaWeb
ACN
18.03.2015 - 21:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dos morts dels vint-i-dos que va haver-hi ahir en un atemptat a Tunis eren un matrimoni català, segons fonts diplomàtiques. Antoni Cirera Pérez i Dolors Sánchez Rami eren dos jubilats residents al districte de Nou Barris de Barcelona. Havien arribat a Tunis amb el creuer Splendia de la companyia MSC, i feien una visita al Museu del Bardo.

El Ministeri d’Afers Estrangers espanyol encara no descarta que creixi la xifra de morts o de ferits. Amb tot, segons les últimes informacions ja no hi ha ferits a l’hospital Charlie Nicol, on han estat transportades les víctimes.

El ministre espanyol José Manuel García-Margallo ha explicat que l’escamot assaltant –de tres a cinc membres– pretenia entrar al parlament tunisià, que és just al costat. 

Un cop han estat repel·lits per les forces de seguretat que protegien el parlament, els assaltants s’han refugiat al museu, on han agafat ostatges. Llavors ha començat un tiroteig que ha acabat amb vint-i-dos morts, vint dels quals eren turistes, i una quarantena de ferits. 

La confirmació de la mort dels dos ciutadans catalans ha arribat al ministeri espanyol a través de l’hospital Charle Nicol, on han estat transportats tots els ferits. 

El Museu del Bardo és un dels punts turístics més importants de Tunis, i té una gran col·lecció arqueològica i de mosaics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any