El vídeo a Facebook que ha fet guanyar Netanyahu

  • El candidat del Likud el va penjar ahir durant la jornada electoral israeliana

VilaWeb
Redacció
18.03.2015 - 19:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Likud, el partit del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, s’ha imposat en les eleccions legislatives a Israel, amb una victòria clara davant la coalició Unió Sionista, de Yitzhak Herzog. Els pronòstics feien vencedor Herzog. Ara Netanyahu podrà formar govern si aconsegueix prou aliats. Molts mitjans de comunicació internacionals atribueixen una part del suport que ha aconseguit Netanyahu a l’èxit d’un vídeo que va penjar a Facebook durant la jornada electoral.

A continuació podeu veure el vídeo i la traducció:

«Amics meus. Tenim menys de dues hores i podem continuar reduint la distància. Ho noto. Podem portar la gent a votar el Likud, amb la qual cosa establirem un govern nacional i nosaltres serem els líders, i no el ‘Bougie’ (Yitzhak Herzog) que establiria un govern d’esquerra amb el suport de la Llista Àrab.

La decisió és a les nostres mans, cada vot compta. Aneu a les urnes i ajudeu a establir un govern que mantindrà la protecció de l’estat d’Israel pel bé de la nostra seguretat, pel futur dels nostres fills. Aneu a les urnes! Voteu Likud!»

Els resultats

El Likud ha aconseguit 30 escons, sis més que la Unió Sionista, que s’ha quedat amb 24. En tercer lloc, la llista dels àrabs israelians, que han obtingut 14 escons. 

Netanyahu s’ha mostrat satisfet: ‘Hem aconseguit una gran victòria, contra pronòstic.’ Ha anunciat que espera poder formar govern fort i estable d’aquí a dues setmanes o tres. També ha assegurat que el Likud parlaria amb tots els partits que acabessin formant el parlament israelià, del més nou al més vell. 

Herzog ha dit que la Unió Sionista continuava treballant per poder formar el nou govern perquè considera que tot és obert, encara, i té intenció de fer tots els esforços possibles per poder construir un govern social a Israel. 

La tercera força, la llista dels àrabs israelians, ja ha dit que no vol formar part del nou govern.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any