La revista Wired es fixa en els llampants coloms de colors valencians

  • La publicació californiana es fa ressò del llibre de fotografies 'Paloma al aire', de l'oriolà Ricardo Cases, sobre la columbofília esportiva

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fotògraf oriolà Ricardo Cases és l’autor de ‘Paloma al aire‘, un llibre de fotografies sobre la columbicultura esportiva. Aquest joc amb coloms, molt arrelat al País Valencià i Múrcia, consisteix a deixar anar una coloma perquè unes quantes desenes de coloms volin rere seu i competeixin per atraure-la. El que aconsegueix passar més temps prop de la femella guanya. Per a poder distingir els coloms participants, els amos els solen pintar amb colors llampants, que creen un veritable espectacle visual al cel. Això ho van captar el 2011les fotografies de Cases, que des d’aleshores han voltat per mig món.

Després de passar per París l’any passat, l’exposició complementària del llibre ‘Paloma al aire‘ arribarà al maig a Los Angeles (Califòrnia), tal com destaca un article de la revista Wired, en què també es fixa en els peculiars colors i noms que reben els coloms, sovint relacionats amb equips de futbol i els seus jugadors estrella.

La columbicultura esportiva es va originar al País Valencià cap al segle XVIII i, de fet, s’ha inclòs recentment en la polèmica ‘llei de reconeixement, protecció i promoció de les senyes d’identitat del poble valencià’, impulsada pel PP.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any