El no a la independència amplia l’avantatge, segons el CEO

  • Empat tècnic entre CiU i ERC en unes eleccions al parlament · Podem i Ciutadans, tercer i quart, també empatats

VilaWeb
Redacció
13.03.2015 - 11:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El no a la independència guanyaria avui en un referèndum sobre la independència de Catalunya, segons el baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) que s’ha fet públic aquest matí. Segons el sondatge (pdf), els partidaris del no són un 48% (un 2,7% més que en l’últim baròmetre), i els que votarien que sí, un 44,1% (un 0,4% menys). Ara, l’opció preferida de relació entre Catalunya i Espanya continua essent la de l’estat independent: un 39,1% diu que Catalunya hauria de ser un estat independent; un 26,1%, un estat dins d’una Espanya federal; un 24%, una comunitat autònoma, i un 3,4%, una regió d’Espanya.

També són més els qui pensen que el nivell de vida dels catalans seria millor en cas d’independència. En l’enquesta també es detecta poca confiança respecte d’una possible oferta del govern espanyol per resoldre el cas català.

Per partits

Dels qui es declaren votants de CiU en les últimes eleccions al parlament, un 74,3 votaria sí a la independència, i un 22,7% diria que no; entre el votant d’ERC, un 90% votaria sí i un 7%, no; entre els qui van votar la CUP, un 86% votaria sí i un 10% no. A ICV-EUiA és on hi ha més divisió: un 32% votaria no i un 54% votaria sí.

D’una altra banda, si ara hi hagués eleccions al Parlament de Catalunya les guanyaria CiU, però per molt poca diferència amb ERC. Vegeu les dades ací.

 

Més informació

D’on traurien els vots a Catalunya Podem i Ciutadans?

Deu consells per a no caure en el parany de les enquestes

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any