EUPV desestima una coalició amb Esquerra Republicana a les corts

  • Una part de l'executiva del partit no ha vist amb bons ulls la possibilitat d'aquest pacte

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
10.03.2015 - 17:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) no faran coalició a les eleccions a les Corts Valencianes. La setmana passada van tenir un primer contacte per a parlar d’aquesta possibilitat, però l’executiva d’EUPV ha acabat desestimant-la, per la incertesa que hi veia una part de la direcció, segons que informa el Temps. Dissabte l’executiva d’ERPV havia validat l’inici de negociacions per a mirar de tancar una llista conjunta, que també hauria pogut incloure gent dels Verds del País Valencià i d’Alternativa Socialista.

Una part dels membres de l’executiva sembla que han vist amb mals ulls el fet que ERC hagi arribat a acords amb CiU al Principat, i que l’un partit i l’altre defensin models d’estat diferent.

Que s’hagi tancat aquesta porta no vol dir que no hi hagi pactes locals entre tots dos partits. ERPV i EUPV ja han tancat acords per anar plegades en uns quants municipis, com ara Gandia, Dénia, Pego, Crevillent i Alacant, a més de la ciutat de València, on l’acord és pràcticament clos. En alguns casos, com a Alacant, la candidatura aplega més formacions, a part EUPV i ERPV, sota el paraigua de la marca electoral de Guanyem.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any