L’ultra Ynestrillas desencadena una polèmica declarant-se seguidor de Podem

  • El partit acaba piulant: 'Hi pot entrar qualsevol, però no s'hi val qualsevol cosa'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.02.2015 - 09:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ricardo Sáenz de Ynestrillas, un conegut polític i advocat ultra espanyol, dóna suport obertament a Podem d’un temps ençà. I des d’ahir se’n declara seguidor i exhibeix el logotip del partit en els perfils a Facebook i a Twitter: ‘Fa mesos que dono suport a Podem per la seva proximitat amb el discurs que reivindiquem els qui ens sentim hereus de la Falange Auténtica i primigènia. Els qui defensem realment la revolució nacional i sindical. No és exactament el que m’agradaria (queda molt curt), però és el que més s’hi acosta’, escriu Ynestrillas al seu Facebook.

Aquesta presa de posició ha estat discutida per molts dels seus seguidors, i ell hi insisteix: ‘Revolució nacional és la que afecta tota la nació, no la dictadura “fatxorra” tal com alguns l’enteneu. I la sindical és la meva pretensió. Ja he dit que no és exactament com jo voldria, però sí que és allò que més s’hi acosta’.

I encara afegeix: ‘Això que tenim és repulsiu, abominable, detestable. S’ha de canviar el tauler de joc i començar de nou. És veritat que la reacció prefereix boig conegut que savi per conèixer, però els revolucionaris preferim construir el nostre futur. Si lluites pots perdre, però si no ho fas ja has perdut. Per covardia!’

La resposta de Podem

Aquesta nit hi ha hagut molt rebombori a la xarxa arran d’aquesta declaració, fins al punt que Podem ha fet un piulet des del Twitter oficial: ‘A Podem pot entrar-hi qualsevol, però no s’hi val qualsevol cosa. El feixisme és fora dels drets humans i de Podem.’ I hi afegeix una captura de pantalla dels quatre compromisos que subscriu el qui es fa membre de Podem. El primer és la ‘defensa de l’aplicació de la Declaració Universal dels Drets Humans en els àmbits social, polític i institucional de la nostra societat, avançant cap a una resolució pacífica dels conflictes i contra tota mena de violència.’


Un historial delictiu

Ricardo Sáenz de Ynestrillas va començar a militar a Fuerza Nueva. Fou processat i finalment absolt per l’Audiència espanyola en el cas de l’assassinat del diputat d’Herri Batasuna Josu Muguruza, el 1989, i va estar implicat en tot d’atemptats contra gent vinculada a l’independentisme basc. Després va fundar i dirigir l’Alianza por la Unidad Nacional. El 2001 el Tribunal Suprem va confirmar-li una condemna a set anys de presó per l’intent d’homicidi d’un jove contra qui va disparar el 1997 perquè es va negar a vendre-li cocaïna. Actualment és en llibertat i exerceix d’advocat. Últimament dóna suport al moviment del 15-M i a Podem.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any