Un viatge dins del món de Pixar

  • Vídeo de l'exposició al Caixafòrum sobre el procés de creació dels personatges de l'estudi cinematogràfic

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segur que encara recordeu les joguines d’Andy, la tendresa d’en Wall·e, la memòria de la Dory o la rapidesa de Llamp McQueen, alguns dels personatges més cèlebres de la factoria Pixar. Doncs ara ja podeu veure d’on han sortit. Per celebrar el 25è aniversari, Pixar ofereix en una original exposició plena de dibuixos, maquetes, figures i moltes coses més dels personatges més representatius dels seus films. Una exposició que després d’haver estat a Nova York, Japó i Austràlia ara arriba al Caixafòrum de Barcelona on es podrà visitar fins al 3 de març.

Pixar ha revolucionat el cinema d’animació fent servir les tecnologies més avançades. Darrera de cada curtmetratge i de cada film hi ha desenes d’artistes que utilitzen el dibuix, la pintura, l’escultura o el pastel, tècniques tradicionals que conviuen amb els mitjans digitals.

L’exposició aprofundeix en els seus personatges, en les seves autèntiques històries i en els seus mons divertits. Tot plegat, elements fonamentals, segons expliquen els responsables de Pixar, que han fet que els seus films hagin tingut sempre una gran acollida.

L’exposició s’organitza de manera cronològica, per tal que els visitants puguin recórrer tota la seva trajectòria.

Pixar va començar formant part de Lucasfilm el 1979, però no va ser fins el 1986 que Steve Jobs va adquirir-la i la va renombrar Pixar Animation Studios.

Des de l’estrena de Toy Story el 1995, el seu primer llargmetratge creat en la seva totalitat amb efectes d’animació digital, Pixar Animation Studios ha continuat produint films d’animació de gran èxit, enduent-se 26 Oscar i 7 Globus d’Or.

El recorregut de l’exposició arriba fins a Toy Story 3, al 2010. Quedarà per a més endavant una segona exposició que ens parli de la gènesi d’alguns dels últims films com Cars 2, Brave i Monstres University.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any