La Generalitat vol obrir una cinquantena de delegacions arreu del món

  • Luca Bellizzi i Adam Casals han pres possessió com a nous delegats a Roma i a Viena

VilaWeb
VilaWeb
ACN
02.02.2015 - 15:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat pretén obrir una cinquantena de delegacions a tot del món durant els ‘mesos i anys’ vinents, segons que ha dit el secretari d’Afers Exteriors, Roger Albinyana, en declaracions a TV3. Justament avui han pres possessió els nous delegats a Roma i Viena, Luca Bellizzi i Adam Casals. Segons el govern català tindran per missió prioritària obrir i activar aquestes noves delegacions, que formen part del procés de reforç de l’acció exterior. La delegació d’Àustria assumirà també les relacions amb Eslovènia, Croàcia, Hongria, Txèquia i Eslovàquia.

Fins ara, la Generalitat disposava de cinc delegacions a l’exterior: Brussel·les, Washington, París, Londres i Berlín. L’obertura de les de Viena i Roma forma part de l’ampliació i el reforç de l’acció exterior, i s’afegeix a la creació del càrrec de representant permanent davant de la UE, que va assumir fa poques setmanes l’ex-cap de gabinet adjunt d’Afers Econòmics de la Comissió Europea, Amadeu Altafaj. ‘La intenció és que els mesos i anys vinents arribem a obrir una cinquantena de delegacions a tot el món’, ha dit Roger Albinyana a TV3. Recentment, Albinyana ja havia anunciat els plans del govern per a reforçar les relacions a Àsia. 



Els nous delegats a Viena i Roma hauran d’establir una comunicació directa i sense intermediaris amb els governs respectius sobre el procés polític català, i hauran de defensar i fomentar els interessos catalans a la zona. De fet, part de l’activitat se centrarà també en la internacionalització de l’economia catalana, la projecció de la llengua i la cultura, la promoció del turisme i el suport a les comunitats catalanes a l’estranger.

Luca Bellizi i Adam Casals

L’encarregat d’obrir la delegació a Roma és Luca Bellizzi, doctor en ciències polítiques per la Universitat de Milà, i fins ara director executiu d’una empresa de promoció i gestió immobiliària. Anteriorment, havia treballat en relacions públiques al nord d’Itàlia. Bellizzi és membre de la Secretaria de Relacions Internacionals de Convergència Democràtica i del comitè financer de l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE). 



El delegat a Viena, Adam Casals, és expert en serveis d’assessoria estratègica i comunicació en relacions internacionals, especialitzat en països centreeuropeus i de llengua alemanya. Col·laborador de diversos ‘think tanks’ catalans i europeus com ara l’Institut Alemany de Política i Seguretat Internacional o el CIDOB, és també coautor del ‘Llibre Blanc de Barcelona, capital d’un nou Estat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any