Duran avisa que no es trobarà còmode amb un programa independentista

  • Però descarta presentar-se contra UDC

VilaWeb
ACN
02.02.2015 - 10:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del comitè de govern d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha avisat que ell no es trobarà ‘còmode’ amb un programa de CiU que sigui independentista en les properes eleccions, com sembla que plantejarà CDC. Duran ha apuntat a Rac 1 que si UDC l’acceptés, ell mai es presentaria contra el seu partit. ‘Per coherència, si un dia hi ha un programa que inclou la independència, jo no m’hi puc trobar còmode. El respectaré moltíssim i no m’hi trobaran enfront. Que ningú m’esperi en un partit enfront del meu’, ha dit.

El democratacristià ha reconegut que es plantejava jubilar-se políticament però ha afegit que la decisió ‘queda aparcada’ per ‘responsabilitat’ davant la situació política actual.

Duran ha acusat ERC de no ser lleial amb Mas per fer-lo comparèixer en la comissió d’investigació sobre frau fiscal i corrupció política quan existeix un pacte de legislatura entre republicans i CiU. Duran ha remarcat que ell mai se n’ha refiat dels republicans, i té ‘proves’ per no fer-ho. Ha al·ludit a ‘fet reals, històrics, presents i recents’, citant tot el que va passar amb el tripartit. D’altra banda, el líder d’UDC ha criticat la iniciativa del jutge Santiago Vidal de redactar una ‘constitució independentista’, apuntat que això no s’acostuma a veure en un país ‘serio i democràtic’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any