La resposta de ‘Ciutat morta’ a la portada d’avui d’El Periódico

  • Els responsables del documentari publiquen cinc piulets sobre la polèmica portada

VilaWeb
Redacció
23.01.2015 - 11:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els responsables del documentari ‘Ciutat morta’ han publicat avui cinc piulets de resposta a la portada i la informació d’El Periódico de Catalunya sobre un dels condemnats pels fets del 4-F, Rodrigo Lanza. En aquesta portada es veu una foto de Lanza amb unes declaracions que li atribueix un atestat policíac de l’any passat, arran d’un incident prop de la Kasa de la Muntanya, al barri de la Salut de Barcelona: ‘El teu company tampoc no em va poder donar la mà.’

Segons la informació d’El Periódico, el 2 de febrer de 2014 dos agents de la guàrdia urbana es van presentar a la zona arran d’una trucada d’un vigilant del Parc Güell que havia denunciat que un grup li havia tirat una pedra. Segons l’atestat, quan es va acabar la intervenció Lanza va voler donar la mà a un dels agents, però aquest no li va fer cas. I fou aleshores –diu el text– quan va dir aquelles paraules. Lanza va ser denunciat pels agents per una falta de danys i per una altra de desobediència lleu contra els agents. Però el jutge la va desestimar a l’instant i ni tan sols va citar-lo a declarar.

Aquests són els piulets de resposta dels responsables de ‘Ciutat morta’, el film dirigit per Xavier Artigas i Xapo Ortega.

L’advocat de Rodrigo Lanza, Gonzalo Boye, ha recordat que aquestes diligències van ser arxivades i que Lanza sempre ha negat els càrrecs; denuncia una persecució i recorda que si hagués signat una confessió hauria pogut sortir abans de la presó, però que no ho va voler fer.

Declaracions de Boye a l’Agència Catalana de Notícies:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any