Qui ha estat més transigent per a arribar a l’acord, Mas o Junqueras?

  • ‘Missatges Directes’, setmana 2

VilaWeb
Redacció
16.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En el seu camí cap a la dimensió desconeguda, la Moderadora emprenia ahir la segona sessió de microdebats amb l’ajuda inestimable de l’actualitat. Semblava fet expressament: la reunió de Mas, Junqueras i tres números més arribava quan els independentistes ja ho tenien tot discutit des del sopar de Nadal i començaven a requerir més combustible. Les interminables discordances tornarien amb força renovada a les sobretaules del país. Què millor, doncs, que una convocatòria d’eleccions fruit d’un altre estira-i-arronsa?

La Moderadora ho veia clar: la pregunta havia de parlar d’acords. Però no volia incitar a la confrontació: als independentistes no els cal. Volia reflexionar amb els usuaris al voltant de la cultura de la negociació. Diuen que la política catalana és per tradició una política de pacte, però… és cert que solem percebre l’enrocament com a signe de fortalesa i l’acord com una abaixada de pantalons?’ Aquesta va ser una de les qüestions formulades, però la Moderadora va partir d’una altra de més curta amb protagonistes concrets: ‘Qui ha estat més transigent per a arribar a l’acord, Mas o Junqueras?’ Silenci al TL. La Moderadora va refrescar el Twitter. On eren els tigres i lleons del nostre país? La Moderadora va mirar a quina hora era el Barça. Faltaven més dues hores. L’etiqueta #acordVW va trigar a arrencar.

Malgrat tot, i de mica en mica, es fa formar un grup selecte de participants —sense coacció— que van començar a argumentar. El tema, com era d’esperar, va ramificar de totes les maneres possibles, i la Moderadora va pensar: què coi, que sigui el que Déu vulgui. Aquest n’és el resum:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any