Una visita al poble més fred del món

  • El fotògraf neozelandès Amos Chapple va visitar fa un any Oimiakon · El 1933 el termòmetre hi va marcar -67,7 °C

VilaWeb
Redacció
14.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Oimiakon és un minúscul poble a l’est de Sibèria. Amb menys de mig miler d’habitants, és considerat l’indret habitat permanentment més fred de la Terra, gràcies a la temperatura que va marcar-hi el termòmetre el 6 de febrer de 1933: −67,7° C. Amb aquesta dada al cap i l’afany de saber com és la vida quotidiana en aquestes condicions, el fotògraf neozelandès Amos Chapple va recórrer l’hivern del 2013-2014 deu mil quilòmetres per a captar amb la seva càmera el dia a dia dels cinc-cents residents.

Al lloc més fred del planeta, la temperatura ambient és tan baixa que, en general, la gent ha de consumir la carn gelada, ha de mantenir els vehicles de motor engegats sempre perquè no se’n glaci la benzina i, per a soterrar algú, cal escalfar el terreny des d’uns quants dies abans.

A Oimiakon, Chapple va escoltar els trucs de la gent local per a sobreviure durant l’any (i també els relats sobre l’alt índex d’alcoholisme) i en va aprendre alguns per a fer funcionar la seva càmera a temperatures de menys de vint graus sota zero.

La sèrie de Chapple també inclou fotografies de Iakutsk, la ciutat més freda del món.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any