La policia espanyola va falsificar dades sobre els comptes dels Pujol, segons el Diari d’Andorra

VilaWeb
Redacció
13.01.2015 - 12:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Unitat d’Intel·ligència espanyola va falsificar els documents sobre els comptes que la muller de Jordi Pujol, Marta Ferrusola, i tres dels seus fills, tenien a Andorra. Ho publica avui el Diari d’Andorra. Concretament, el diari diu que la policia espanyola va falsificar la captura de pantalla que incloïa l’informe per demostrar ingressos a un compte andorrà de Ferrusola i els fills Pujol Pere, Mireia i Marta. 

L’informe policíac deia que, ‘com a gest de bona voluntat’, havia permès de visualitzar una captura de pantalla on s’evidenciava els ingressos de 3,4 milions que van fer Ferrusola i els seus fills. Segons el Diari d’Andorra, ‘hi ha tres elements que demostren la falsedat del muntatge, encara que les xifres dels diners que es van traspassar siguin exactes’. 

D’una banda, diu que l’informe policíac no es va fer l’1 de juliol, com indica la captura, sinó més tard. Segons el diari, falsejar la data tenia com a objectiu ‘tapar l’origen real de tot l’afer’, atès que el diari El Mundo va publicar la informació el dia 7 de juliol. ‘Intenta demostra que aquest informe és l’origen de la filtració’; però no pot ser perquè en l’escrit es diu que estaven pendents de la comissió rogatòria, que no es va demanar fins a final de febrer, diu el diari.

L’article, signat pel periodista Ricard Poy, alerta també que en la captura de pantalla apareixen els noms dels germans Pujol i de Marta Ferrusola. Però, ‘com a tot compte xifrat a Andorra, els noms no surten a la pantalla de cap ordinador, sinó que s’inscriuen amb un número i hi ha un document fora de la xarxa on el número vincula a un titular’. Finalment, segons el Diari d’Andorra, les dades aportades en l’informe a l’entitat d’origen són en realitat d’una ordre d’una altra entitat que té aquest banc com a destinatari. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any