El grup Coses i la Cobla Sant Jordi inauguren el 28è Festival Tradicionàrius

  • Avui arrenca el festival de música folk, amb una cinquantena d’actes · Durarà fins el 27 de març

VilaWeb
Redacció
09.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com és habitual, el primer divendres després de Reis començarà el Festival Tradicionàrius amb el seguici inaugural a la plaça de la Vila de Gràcia. Enguany l’agrupació encarregada de la cercavila inaugural serà el grup de percussió Kabum i el Col·lectiu Guirigrall, que a les 22.00 sortiran des de la plaça de la Vila de Gràcia per portar la música fins al C.A.T, on començarà el concert d’obertura a càrrec del grup Coses i la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona.

L’històric Grup Coses, renovat, ha decidit d’unir esforços amb l’excel·lent Cobla Sant Jordi per preparar el concert inaugural del Tradicionàrius 2015. Hi farà una interpretació actualitzada dels temes més emblemàtics del seu repertori, com ara ‘Au jovent!’, ‘El campaner de Taüll’, ‘Nova oració del Parenostre’, ‘Pell de tambor’ i ‘Goig en llaor de Felip V’.

Per posar bona solfa a aquest nou projecte han comptat amb la col·laboració Xavier Guitó, que ha fet els arranjaments musicals. Tot això s’afegeix a l’energia i la vitalitat de les veus dels Coses: Miquel Estrada, Ton Rulló, Jordi Fàbregas i el multiinstrumentista Joan Juanche Aguiar. La música de la cobla Sant Jordi hi aporta contundència, sensibilitat i lligam.

El Festival Folk Internacional Tradicionàrius és una de les principals trobades de música d’arrel del país i, amb el pas dels anys, ha esdevingut una important plataforma de difusió i promoció de molts grups. En aquesta vint-i-vuitena temporada té tres mesos de durada —s’acaba el 27 de març— i programa una cinquantena d’actes amb més de seixanta grups d’arreu. Ofereix concerts i també nits de ball, tallers, exposicions i trobades populars a l’escenari i al carrer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any