Poble Nou Endins programa set espectacles a les cases del barri

  • El festival estarà acompanyat d'exposicions en diverses botigues i espais públics

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.01.2015 - 00:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Set espectacles conformen la programació de Poble Nou Endins, el festival d’arts escèniques que entre els dies 16 i 18 de gener tindrà lloc a diversos espais d’aquest barri ontinyentí. Organitzat per l’Associació de Veïns del Poble Nou d’Ontinyent i el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida, el festival convertirà cases i botigues del barri en espais públics d’art.

La iniciativa, que es va presentar el mes d’octubre passat, pretén dignificar el patrimoni arquitectònic, urbanístic i social d’un barri que pateix ‘poca consciència ciutadana sobe les seues potencialitats i la seua història’. Amb Poble Nou Endins, es busca donar visibilitat a aquestes potencialitats i destacar l’arquitectura del barri, a través d’una programació escènica ‘peculiar i exclusiva pel seu format’, i amb la col·laboració de col·lectius i entitats.

El festival s’inaugurarà divendres dia 16, a les 19.30, amb un passeig poètic i musical a càrrec del col·lectiu d’escriptors Renadiu i dels dolçainers del Regall, a la Font dels Violins. Dissabte i diumenge es representaran els espectacles en cases del barri: ‘La niña barro’, de Fronteira Theatre Lab; ‘Panicocràcia’, de Miquel A. Múrcia i David Palmer; ‘El temps dibuixat. Rellotges de sol a la Vall d’Albaida’, de Xavier Mollà i Joan E. Valiente; ‘De la tradició a la renovació. Oficis artesans a la Vall d’Albaida’, de Xavier Mollà i Joan E. Valiente; ‘La caseta d’Anacleta’, d’Almudena Francés; ‘Casa dins’, de Pampamdansa; i ‘Taller de llana guirra’, del col·lectiu d’Esquella. A més, entre el 16 de gener i el 8 de febrer hi haurà instal·lades exposicions de diversos artistes en diferents botigues i espais del barri.

El preu de l’entrada en cadascun dels espectacles és de tres euros, amb la possibilitat d’adquirir un abonament de deu euros per a totes les sessions. Ja n’hi ha a la venda al Casal Jaume I, a Renova’t (plaça de Sant Domingo, 15), a l’EPA Sant Carles, i a l’Acadèmia Maria Castro (carrer de Sant Antoni, 18). La representació de ‘La caseta d’Anacleta’ és l’única amb dificultats d’accessibilitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any