La cantata dels ‘Pastorets’ de Guinovart i Galceran arriba al Liceu per Nadal

  • Seixanta veus del Cor Vivaldi interpretaran el clàssic modernitzat, amb l'Orquestra Simfònica del Liceu

VilaWeb
Redacció
21.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui és l’últim dia per veure al Gran Teatre del LiceuEls Pastorets, Cantata de Nadal‘. Aquesta versió modernitzada del clàssic, creada l’any 2006 per Albert Guinovart i Jordi Galceran per encàrrec del Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya, és el primer espectacle propi nadalenc que programa el Liceu durant les festes. La narració del text va a càrrec de l’actriu Elisabet Egea i del Cor Vivaldi, que enguany celebra vint-i-cinc anys.

Aquesta adaptació d’Els Pastorets en versió de cantata va ser un encàrrec del Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya a Albert Guinovart, l’any 2006. L’obra es va enregistrar en un disc i des d’aleshores s’ha representat diverses vegades. Però fins ara no s’ha vist adaptada per a Orquestra Simfònica, i aquesta és la principal novetat de la versió que arriba al Liceu aquest cap de setmana.

Guinovart ha arranjat la partitura original per a cinc instruments a la trentena de músics de la Simfònica del Liceu que la interpretaran. El nombre de cantants del Cor també serà excepcional, ja que se sumaran vint antics integrants del conjunt a les quaranta veus que el formen habitualment. Malgrat que es tracta d’una cantata i no d’una representació d’Els Pastorets, els membres del Cor Vivaldi faran elements de dramatització en determinats passatges.

‘Els Pastorets, Cantata de Nadal’ és una adaptació modernitzada de Els Pastorets tradicionals de Folch i Torras. L’autor de les lletres de la cantata, el dramaturg Jordi Galceran, ha mostrat un gran respecte a l’hora d’adaptar l’obra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any