Ortega diu que Rajoy ha desaprofitat l’ocasió de començar un diàleg

  • La vice-presidenta creu que el president espanyol ha fet un míting sense 'escoltar ni proposar res'

VilaWeb
Laia Poblado – ACN
29.11.2014 - 17:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta Joana Ortega ha dit que Mariano Rajoy ‘no entén que qui decidirà el futur de Catalunya són els catalans’. En aquest sentit, ha afirmat que ‘ha vingut a donar un cop de porta’, desaprofitant l’ocasió d’iniciar un diàleg que se li ha demanat reiteradament. ‘Rajoy ha vingut aquí a fer un míting, no a escoltar ni a proposar res’, ha sentenciat Ortega, que també ha lamentat que només hagi dirigit desqualificacions cap a un procés que ha estat ‘un exemple de democràcia i transparència’. També ha deixat clar que ni la prohibició de la consulta abans del 9-N, ni ara la querella contra el president Mas, ella mateixa i la consellera Rigau, ‘no matarà l’ànsia d’expressar-se dels catalans’.

Ortega ha manifestat que el to amb què ha parlat Rajoy aquest dissabte ‘recorda altres èpoques’, i ha insistit que ara ‘és el moment del diàleg, de la política amb majúscules’. Així mateix, ha repetit que ‘Catalunya vol expressar quin ha de ser el seu futur’, i que la realitat d’un país ‘no la construeix ningú des de fora’, sinó que ‘la construeixen els propis catalans’.



La consellera de Governació s’ha mostrat decebuda pel fet que ‘només hi ha crítiques cap a la Generalitat, mai cap proposta’, i ha assegurat que el Govern té un full de ruta clar de cara a reactivar l’economia i aconseguir mantenir l’estat del benestar. En referència al 9-N, ha dit que per molt que Rajoy el titlli de ‘fracàs’, ha estat ‘un èxit de participació’ i ha permès que la gent es pugui expressar ‘lliure i cívicament’.



’El que és una falta de respecte cap als ciutadans és no permetre que s’expressin’, així com ‘imposar un model de societat i de democràcia’, ha etzibat Ortega. ‘Rajoy ha de saber que Catalunya es vol expressar’, ha reiterat, i li ha demanat directament que deixi que això passi i que tingui un ‘respecte absolut’ pel que pensin i puguin votar els ciutadans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any