Suport dels liberals europeus a Mas i avís a UPyD

  • Lamenten, per unanimitat, les querelles contra el president pel 9-N

VilaWeb
Redacció
22.11.2014 - 18:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En el marc del 35è congrés del Partit de l’Aliança dels Liberals i Demòcrates europeus (ALDE Party), que ha tingut lloc a Lisboa (Portugal), s’ha aprovat per unanimitat una resolució d’urgència amb el títol: ‘Crisi política a Espanya: el president català (CDC) s’enfronta a una querella‘ (pdf). La resolució aprovada pel plenari del congrés, aquest dissabte, amb l’assistència de 500 delegats de més de 61 partits d’arreu d’Europa, fa referència a la gran mobilització ciutadana del 9-N, tot posant de manifest el seu èxit, i lamenta que partits polítics espanyols (UPyD) presentin querelles contra el president català.

El text dóna suport a la proposta política del president català, Artur Mas, tot recalcant que a Europa els drets fonamentals de llibertat d’expressió, llibertat ideològica i el dret de manifestar-se cívicament, inclosos els dels catalans, no poden ser ignorats ni negats.

Marc Guerrero, dirigent de CDC i vice-president de l’ALDE Party ha indicat que ‘cada dia que passa Europa veu més clarament que el futur d’un estat independent català és la millor solució. La negativa permanent al diàleg del govern espanyol i les seves clares mancances democràtiques preocupen profundament als governants europeus’.

En la reunió prèvia del buró va intervenir defensant la necessitat del posicionament dels liberals europeus el mateix vice-president Marc Guerrero, així com el diputat a Madrid, Jordi Xuclà, president del grup liberal a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa.

El partit ALDE està integrat per 61 partits europeus, formant part de 14 governs, i amb els presidents/primers ministres de Catalunya, Holanda, Bèlgica, Luxemburg, Estònia i Eslovènia. La Comissió Europea compta amb 5 comissaris liberals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any