Gener, el nou projecte en solitari de Carles Chiner

  • El músic valencià debuta amb aquest nou format amb 'El temps del llop'

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
21.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘El temps del llop’ (Mésdemil) és l’opera prima de Gener, el nou projecte de Carles Chiner. El músic valencià fa un temps que roda i havia enregistrat amb el grup Homefòssil. Ara presenta la seva nova proposta d’autor en aquest àlbum, que ha tingut una molt bon rebuda. El va presentar l’1 de novembre al Micalet i aquest divendres el defensa a la Casa València de Barcelona, dins el cicle VAM. Podeu veure’n l’actuació especial que ha fet a l’Espai VilaWeb. 

Diu la mitologia que els llops devoraran el sol i la lluna just abans de la fi del món. Un temps del llop apocalíptic que obre un disc on és present el debat entre la valentia i la covardia, les esperances perdudes, l’amor, la lluita i la València ‘al voltant d’un riu sec’. Un viatge introspectiu en ‘un intent de mudar la dolorida pell valenciana per una de nova més sensible’. 

Chiner cita Tim i Jeff Buckley, Grizzly Bear, Fleet Foxes, Nina Simone i Elliot Smith entre els seus principals referents. I li ha sortit un disc amb onze cançons que naveguen per la música d’arrel americana, la cançó mediterrània i el blues, amb pinzellades de pop i country. 

En aquest primer disc de Gener, fet realitat a través del micromecenatge, Carles Chiner ho ha fet pràcticament tot, des de la composició fins a cantar i tocar guitarres, teclats i baix. Només s’ha fet servir d’Antoni Sendra per a les bateries. Per als directes Chiner comptarà amb els músics Pasqual Rodrigo, César Castillo, Vicent Todolí i Enric Alepuz. 


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any