Els unionistes es tiren els plats pel cap després del 9-N

  • Demanen la dimissió de Mariano Rajoy i el porten als tribunals per la manera com ha gestionat el 9-N

VilaWeb
Redacció
13.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una de les conseqüències del 9-N ha estat la divisió dins les files de l’unionisme. Des de diumenge s’han vist coses inèdites: articulistes d’El Mundo tirant-se els plats pel cap, membres de la FAES demanant la dimissió de Mariano Rajoy, ex-militants del PP denunciant el president del PP al Tribunal Suprem, Alícia Sánchez-Camacho escarnida a la cadena unionista 13 TV, per tova, o Manos Limpias portant als tribunals el gran assessor del PP, Pedro Arriola. Aquest seria un breu resum dels fets que han passat de dilluns ençà.

Dilluns el ‘lobby’ judicial Manos Limpias va presentar una denúncia contra Pedro Arriola, el gran assessor del PP, José Enrique Serrano (PSOE) i Joan Rigol ‘per còmplices i col·laboradors necessaris en el delicte de desobediència i de frau de llei’ en la votació del 9-N. Segons Manos Limpias, tots tres van permetre i pactar la votació de diumenge.

Vox, el partit fundat per ex-membres del PP, va presentar dimarts una querella contra Mariano Rajoy al Tribunal Suprem per no haver evitat el 9-N. Santiago Abascal ho va anunciar així a Twitter: ‘Vox et defensa. Querella presentada contra Mariano Rajoy al Tribunal Suprem.’ En aquesta pàgina recullen signatures en suport a la querella.

Libres e Iguales (LEI) és una nova plataforma unionista que té per portaveu Cayetana Álvarez de Toledo, diputada al congrés espanyol (PP), i que també treballa a la FAES, fundació de José Maria Aznar. Libres e Iguales va demanar dimarts la dimissió de Mariano Rajoy mitjançant aquest comunicat.

El diari El Mundo, partit pel mig. El director actual, Garcia Abadillo, i l’ex-director, Pedro J. Ramírez, fa setmanes que es tiren el plats pel cap. Però el 9-N ha portat la divisió fins al límit. El Mundo s’ha distanciat com mai de Vox i la FAES a través de l’editorial i la portada i demanen mà esquerra a Rajoy. Hi ha hagut resposta irada de l’articulista del diari Arcadi Espada contra l’editorial i en defensa de la FAES. Els piulets insultants entre el director actual, Casimiro Garcia Abadillo, i l’ex-director, Pedro J. Ramírez, a Twitter ho acaben de rematar: ‘L’extrema dreta demana mà dura amb Catalunya. El Mundo creu que, a banda aplicar la llei, s’ha de cercar solució política’, va piular l’actual director. ‘És a dir, que Vargas Llosa, Savater, Arcadi, Cayetana, Rosa Díez, Santiago González i jo som extrema dreta. No cardem, Casimiro’, va respondre Pedro J. Ramírez.

Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PP català, va anar dilluns a la cadena unionista 13TV i li van caure garrotades de tots costats. En aquest vídeo de trenta minuts es pot veure el gran desencant dels unionistes després d’haver-se dut a terme el 9-N. Sánchez-Camacho, envoltada de tertulians unionistes, va veure com el govern de Rajoy era atacat sense parar, per tou.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any