El partit nazi Amanecer Dorado, legalitzat a l’estat espanyol amb seu a Alcoi

  • És dirigit per individus vinculats a partits ultres espanyols

VilaWeb
Redacció
04.11.2014 - 11:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El partit grec neonazi Alba Daurada ja té una rèplica a l’estat espanyol. Amanecer Dorado fou registrat el 27 d’octubre passat en el registre de partits polítics del ministeri de l’Interior espanyol i té la seu a Alcoi. El president del partit és Antonio Vicedo Valdés, que fou el cap de llista per Alacant del partit ultra Alianza Nacional a les eleccions espanyoles del 2008. Vicedo fa molts anys que es mou en partits i organitzacions d’ultra-dreta i neonazis i va ser detingut el 2001 per haver penjat cartells de l’organització neonazi espanyola Círculo de Estudios Indoeuropeos.

El secretari del partit és Isidro Del Campo Bonora, un individu que també ha estat vinculats a partits ultres. Va anar a la llista d’España 2000 a les municipals del 2011 a Beniparrell.

Ara per ara el partit no té web ni un programa públic. En el registre de partits tan sols hi consta un correu electrònic de contacte, una adreça i un telèfon mòbil.

Amanecer Dorado, que té el mateix símbol que el partit grec –una creu esvàstica modificada– disposa d’un compte de Twitter en espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any