Més de 400 acadèmics i científics signen un manifest en favor de la consulta i del procés d’independència

  • Bonaventura Clotet, Carles Boix i Eudald Carbonell, entre els adherits

VilaWeb
Redacció
03.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Acadèmics i investigadors s’han aplegat per donar suport al procés català i defensar el dret de decidir i, en concret, la consulta del 9 de novembre. Un grup nombrós de científics de diverses disciplines han signat un manifest per a demanar que els catalans participin en la votació de diumenge. La presentació del text es farà avui a les 12 del migdia a l’Institut d’Estudis Catalans.

El manifest ha estat una iniciativa de les sectorials d’Educació, Universitats i Recerca de l’ANC. Ara com ara, ja té més de quatre-centes adhesions, entre les quals hi ha les d’investigadors de prestigi tant nacional com internacional.

S’hi destaquen Jaume Bertranpetit, Bonaventura Clotet, Manel Esteller, Eudald Carbonell, Roderic Guigó, Josep Maria Llovet, Pere Joan Cardona, Jordi Sunyer, Josep Peñuelas, Ricard Solé, Àngel Messeguer, Clara Ponsatí, Joandomènec Ros, David Jou, Joan Ramon Resina, Carles Boix, Ferran Requejo, Santiago Vidal, Marta Sanz-Solé, Jordi Ros Ballesteros, David Serrat, Borja de Riquer, Joaquim Bruna, Jordi Surrallés, Teresa Elena Vegas, Toni Comín, Salvador Cardús, Dolors Genovès, Àngel Castiñerira, Jaume López, Josep Maria Vilajosana, Arcadi Navarro, Josep Gifreu, Josep Ferrer, Ramon Folch, Alícia Casals, Francesc Burjachs, Francina Esteve, Ignasi Boada, Antoni Bosch-Veciana, Miquel Solà, Imma Tubella, Ignasi Sau i Carles Noguera.

La presentació del manifest anirà a càrrec dels coordinadors de les sectorials d’Educació, d’Universitats i de Recerca de l’ANC i de Lluís Ribes de Pouplana, professor investigador de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA). També hi intervindran Jaume Bertranpetit, catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra i director de la ICREA, i Imma Tubella, catedràtica de comunicació i rectora de la Universitat Oberta de Catalunya del 2005 al 2013. Hi assistirà Joandomènec Ros, president del IEC.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any