El director general del Barça va prohibir desplegar una pancarta de suport al 9-N

  • L'anava a desplegar la Penya Almogàvers, que ho havia pactat amb el club · El Barça es va negar també a fer un mosaic

VilaWeb
Redacció
02.11.2014 - 14:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir durant el partit Barça-Celta era previst que la Penya Almogàvers desplegués una gran pancarta de suport al 9-N. Els membres de la penya havien pactat amb el club i amb la seguretat de l’estadi que entrarien al camp la pancarta i la desplegarien durant el partit. Tanmateix en el moment que anaven a fer-ho el cap de seguretat del club, Àlex Garcia, els va dir que no ho podien fer. Segons ha informat aquest migdia Jordi Borda a Catalunya Ràdio, l’ordre venia de dalt, del director general del club Antoni Rossich que va prohibir que es desplegués, malgrat el pacte anterior.

La pancarta amb el lema ‘Catalonia: Europe’s Next State’ havia estat desplegada aquesta setmana mateix al Palau Sant Jordi i s’havia de desplegar des de la segona graderia al minut 17,14. 

No era el primer contratemps. Des de feia setmanes la campanya ‘Ara és l’Hora’ intentava aprofitar aquest partit com un altaveu internacional a una setmana del 9-N. Així la primera proposta va ser desplegar les pancartes que demanen a diversos líders mundials que ajudin Catalunya a que pugui votar, proposta que va ser desestimada pel club. En segons lloc es va demanar fer un mosaic groc i el club finalment va dir que no hi havia temps per a fer-lo.

La versió oficial del club sobre els fets és que va haver un error de coordinació en la seguretat. La Penya Almogàvers, però, explica que la pancarta, que és molt gran, va entrar de forma coordinada amb la seguretat de l’estadi i que va ser revisada per la policia, que va donar l’acord per desplegar-la vist que existia un pacte entre la penya i la junta directiva.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any