Un ultra en un debat de TV3 sobre el 9-N

  • Crítiques a la xarxa per la presència de Manel Parra, de Moviment 12-O, ahir al '.Cat'

VilaWeb
Redacció
31.10.2014 - 10:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Deu dies abans del 9 de novembre, el programa ‘.Cat’ de TV3 va organitzar un debat entre representants d’entitats independentistes i unionistes. Hi van participar Jaume Marfany de l’Assemblea Nacional Catalana, Vicent Sanchis d’Òmnium Cultural, Antonio Baños de Súmate, Toni Sitges-Serra de Federalistes d’Esquerres i Manel Parra de Moviment Cívic d’Espanya i Catalans. La presència de Parra va desfermar moltes protestes a la xarxa, pel fet que la televisió pública catalana donés veu a un individu que s’ha manifestat amb partits i entitats falangistes i xenòfobs.

Parra va participar en el debat després d’haver-s’hi negat Societat Civil Catalana, per més que hi fou convidada. L’entitat argumentava que a TV3 hi havia poca pluralitat.

Durant el programa, el representant del Moviment 12-O es va negar a criticar la salutació feixista que havia fet un individu dimecres a la tribuna de convidats al Parlament de Catalunya, i fins i tot va arribar a comparar aquell gest amb el que alguna vegada han fet Muriel Casals, Carme Forcadell i Artur Mas quan han aixecat el braç per a saludar. Vegeu aquest fragment del programa:

Entre els qui van palesar les fílies polítiques de naturalesa feixista de Parra hi ha dos dels periodistes que més han investigat les organitzacions ultres a Catalunya, Bertran Cazorla i Jordi Borràs (Twitter). Cazorla, en un apunt al seu bloc, explica: ‘Manel Parra, el portaveu d’aquesta entitat que avui ha tingut un espai a la televisió pública catalana, s’ha manifestat en repetidíssimes ocasions (un exemple) amb membres de PxC, falangistes, i altres elements ultres ben identificats de Barcelona. El darrer cop, el passat 12 d’octubre, quan el Moviment 12-O va convocar, amb altres grups com PxC, Vox o Manos Limpias, la manifestació al passeig de Gràcia que va precedir la concentració a la plaça de Catalunya, organitzada enguany per Societat Civil Catalana, i que va aplegar personatges de PxC que s’han reunit amb dirigents d’Alba Daurada, neofeixistes del Casal Tramuntana, activistes de l’MSR i escissions d’aquest…’

El fotoperiodista Jordi Borràs va recordar amb fotos a Twitter alguns dels actes en què ha assistit acompanyat d’ultres:

I encara una altra foto al Twitter de Bertran Cazorla:

Ací podeu veure el programa d’ahir sencer:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any