Desestimada la demanda de la junta de Rosell contra Joan Laporta

  • El jutge l'exonera d'haver de fer-se càrrec de les pèrdues de 47,6 milions

VilaWeb
Redacció
28.10.2014 - 12:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge José Manuel Rodríguez Borreguero ha desestimat la demanda de la junta de Sandro Rosell contra l’ex-president del Barça Joan Laporta i setze dels directius de la seva junta. La sentència els exonera d’haver de fer-se càrrec dels 47,6 milions d’euros de pèrdues, tal com els demanava la junta del Barça, per a compensar les pèrdues de la temporada 2009-2010, última del seu mandat. La junta del Barça té ara vint dies per a presentar un recurs contra la decisió de Martínez Borreguero.

L’acció de responsabilitat es va decidir tirar endavant l’octubre del 2010 en una assemblea de compromissaris molt polèmica en la qual Laporta no va intervenir per defensar la seva anterior gestió. La votació va ser molt ajustada i Rosell, que es va abstenir, va donar llibertat de vot als membres de la seva junta.

El Barça estudia si recorre la sentència

La directiva del Futbol Club Barcelona encapçalada per Josep Maria Bartomeu estudia si recorre la sentència que ha deixat sense efecte la demanda. La junta actual puntualitza que el text del jutge ‘estima com a vàlida la reformulació dels comptes’ que ha fet d’aquella temporada i que ‘reconeix’ que la directiva anterior ‘va tancar amb pèrdues’ aquella temporada, ‘en lloc dels 11,1 milions de beneficis’ que va presentar. També es destaca que la decisió judicial ‘assenta’ les bases ‘legals i morals’ per evitar que cap altra junta pugui presentar balanços amb pèrdues com marquen els estatuts del club des del 2013.

L’equip encapçalat per Josep Maria Bartomeu admet, tot i això, que la sentència considera que dels set punts comptables debatuts no poden computar-se com a pèrdues la depreciació dels terrenys de Viladecans, la provisió pel concurs de Mediapro i les que resultin de les dues sentències que van condemnar el Barça a pagar a Sogecable, pagament que es va fer efectiu l’any 2011 ‘amb el consegüent perjudici per al Club’.

Per tot plegat el club ha comunicat que ‘respecta’ la decisió del jutge, però ‘manté oberta la possibilitat’ de recórrer-la. Ara, els serveis jurídics del Barça analitzen el text de la sentència i la conclusió ‘serà debatuda en la propera Junta Directiva, que es convocarà en breu’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any