Detingut per corrupció l’ex-número dos d’Esperanza Aguirre

  • El jutge investiga l'origen dels diners que Francisco Granados va admetre que tenia en un compte de Suïssa

VilaWeb
Redacció
27.10.2014 - 10:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Agents de la guàrdia civil han detingut l’ex-secretari general del PP de Madrid, Francisco Granados. L’operació anti-corrupció, la dirigent la fiscalia i el jutge Eloy Velasco de l’Audiència Nacional espanyola. Els agents escorcollen diverses empreses i domicilis particulars i no es descarten més detencions de polítics. 

Segons la fiscalia, les autoritats suïsses van enviar a l’estat, el passat mes de gener, una comissió rogatòria amb ‘sospites greus d’emblanquiment’. La fiscalia va obrir investigacions i el cas va anar a parar a mans del jutge Velasco, que va obrir diligències al juny per delictes d’emblanquiment de capital, falsificació de documents, delictes fiscals, suborn, tràfic d’influències, malversació, prevaricació, revelació de secrets, negociacions prohibides a funcionaris, frau contra l’Administració i pertinença a organització criminal.

El jutge creu que l’origen d’aquests diners es troba en comissions rebudes de constructors per requalificacions fraudulentes de terrenys i adjudicacions d’obra quan era batlle de Valdemoro (Madrid). 

La macrooperació, que continua oberta, s’ha saldat de moment amb 51 detinguts a Madrid, Múrcia, Lleó i València, 259 prohibicions de venda d’actius, 400 peticions a entitats bancàries i 30 embargaments preventius de vehicles d’alta gama. Segons una nota de la fiscalia anticorrupció, formaven part d’una ‘trama de corrupció municipal i regional infiltrada en diversos ajuntaments i autonomies’ on ‘en connivència amb els alcaldes municipals i funcionaris, amb empresaris de constructores i intermediaris i societats instrumentals’ han adjudicat obres públiques per valor de 250 milions d’euros en els dos últims anys a canvi de ‘comissions il·legals’.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any