Carme Forcadell: ‘Us exigim que poseu el país per davant dels vostres partits’

  • Discurs de la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana a l'acte 'Fem un pas endavant' a la plaça de Catalunya de Barcelona

VilaWeb
Redacció
19.10.2014 - 13:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha fet el discurs que ha tancat l’acte ‘Fem un pas endavant‘ de la campanya ‘Ara és l’hora’ a la plaça de Catalunya de Barcelona.

«Gràcies. Moltes gràcies, pel vostre suport coratge i energia.

Em sento privilegiada de viure aquests moments històrics i em sento orgullosa de compartir-los amb vosaltres.

Hem començat aquest acte recitant un excel·lent poema de Miquel Martí i Pol que acaba dient que tot està per fer i tot es possible, quan ell el va escriure això era cert. Però ara tot és possible perquè nosaltres ho hem fet i ho farem possible i no tot està per fer, hem avançat molt, encara ens queda  feina i ara som aquí per acabar-la. Estem preparats per acabar-la i l’acabarem.

Una  àmplia majoria del poble de Catalunya, de tots els orígens i classes socials i de diferents adscripcions polítiques ens hem unit per un projecte comú. Aquesta unitat de la societat civil catalana ha generat il·lusió, una il·lusió que ha fet possible les principals mobilitzacions de la història d’Europa. Per tant, des de la unitat de la societat civil ens sentim legitimats per exigir que els partits polítics refacin la seva  unitat per tirar endavant el procés. 

És veritat que aquesta no és  la consulta que volíem, no és la consulta que ens havien promès, no és la nostra consulta, però tampoc no ho eren ni la data ni la pregunta que vau acordar el passat 12 de desembre, però les vam acceptar perquè vau dir i ens ho vam creure que mantenien la unitat entre els partits polítics i que reforçaven el procés i ho vam defensar per mantenir la unitat i per reforçar el procés.

Ara també acceptarem aquesta consulta sempre i quan convertim aquest 9-N en una nova forma de mobilització. Sempre i quan tothom que hi vulgui participar ho pugui fer en tot el territori. Sempre i quan serveixi per denunciar la involució democràtica de l’estat espanyol davant dels organismes internacionals. Sempre i quan serveixi per denunciar un estat que ens nega els nostres drets nacionals i el nostre dret d’expressió. Sempre i quan el 9 de novembre serveixi per mostrar al món la ferma voluntat i determinació del poble català de decidir el seu futur.

Sempre i quan aquest 9-N sigui considerat com la primera volta d’unes eleccions referendàries sobre la independència de Catalunya, unes eleccions que ens atorguin el mandat democràtic definitiu que necessitem per garantir el nostre procés davant del món.

Estarem amatents, ens comprometem a ser garants del procés i a arribar fins al final. Donarem suport al 9 de novembre, però exigim que es refaci la unitat dels partits polítics i que hi hagi eleccions, per això ara i aquí demanem: President convoqui eleccions, volem votar en els propers tres mesos, volem iniciar la primavera del 2015 amb un Parlament constituït.

Si ho fa tindrà el nostre suport, convertirem el 9N en una mobilització massiva i serem un exemple per al món com ho vam ser els passats 11 de setembre.

Ara és l’hora, no acceptem més dilacions ni pèrdues de temps, us exigim que poseu el país per davant dels vostres partits, és la vostra responsabilitat. Nosaltres hem fet la nostra feina hem assumit la nostra responsabilitat ara us toca a vosaltres. Demostreu que sou dignes representants del poble que us ha votat.

Res ni ningú no aturarà la voluntat del poble català, res ni ningú no impedirà que decidim el nostre  futur, res ni ningú no impedirà la independència de Catalunya si així ho volem la majoria de ciutadans i ciutadanes d’aquest país. Nosaltres estem compromesos amb aquest país i amb aquest poble per això el 9N tornarem a mostrar la nostra dignitat al món.»

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any